Η βιομηχανία ΑΠΕ της Σκωτίας υποστηρίζει 23.000 θέσεις εργασίας

Η βιομηχανία ΑΠΕ της Σκωτίας υποστηρίζει 23.000 θέσεις εργασίας
Πέμπτη, 03/06/2021 - 14:24

Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Σκωτίας υποστηρίζει 22.600 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Strathclyde.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο χερσαίος αιολικός τομέας υποστηρίζει 8.780 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, καθιστώντας τον, τον μεγαλύτερο εργοδότη πράσινης ενέργειας στη χώρα. Ο υπεράκτιος αιολικός τομέας απασχολεί 4.700 εργαζόμενους, ενώ η υδροηλεκτρική ενέργεια 3.229.

Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία παρέχει τώρα ισοδύναμο του 97% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας, υποστηρίζει επίσης παραγωγή 5,2 δις λιρών ετησίως στη Σκωτία.

Ο τομέας έχει μεγάλο αντίκτυπο και σε άλλους τομείς της οικονομίας της Σκωτίας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης 3.000 θέσεων εργασίας στον τομέα των κατασκευών και 2.200 στον τομέα της βιομηχανίας.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η διευθύνουσα σύμβουλος της βιομηχανίας Scottish Renewables, Claire Mack, δήλωσε:

«Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναγνωρίζεται πλέον ως ζωτικό μέρος της οικονομίας της Σκωτίας και προσφέρει το αντίστοιχο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αυτά τα νέα στοιχεία δείχνουν όχι μόνο τον αριθμό των ατόμων που απασχολούνται από τα μέλη μας και από άλλους, αλλά και την εμβέλεια της βιομηχανίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας.