Vestas: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 25 MW για αιολικό έργο στις Νήσους Φερόες

Vestas: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 25 MW για αιολικό έργο στις Νήσους Φερόες
Τετάρτη, 14/04/2021 - 14:06

Η Vestas εξάσφάλισε νέα παραγγελία για το έργο αιολικής ενέργειας Torshavn, ισχύος 25MW, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την πρωτεύουσα των Νήσων Φερόες.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία δόθηκε από τη Vindrøkt Sp / f, ένα όχημα ειδικού σκοπού που ανήκει στις Røkt και Effo και αφορά την προμήθεια έξι ανεμογεννητριών τύπου V117-4,2 MW και οι οποίες θα θα υπερδιπλασιάσουν τη συνολική ικανότητα αιολικής ενέργειας των Νήσων Φερόες.

Οι ανεμογεννήτριες θα ανυψωθούν σε ύψος πλήμνης 91,5 μέτρων και θα εφαρμοστεί ένας τρόπος λειτουργίας υψηλού ανέμου, λόγω των μέσων ταχυτήτων ανέμου άνω των 9 m / s που εντοπίζονται στον ιστότοπο. Τα μηχανήματα αναμένεται να παραδοθούν και να τεθούν σε λειτουργία έως το τέλος του 2021.

Η Vestas θα παρέχει επίσης υπηρεσίες συντήρησης για το έργο μέσω μιας μακροχρόνιας 20ετούς συμφωνίας υπηρεσίας Active Output Management 5000 (AOM 5000).

Ο Αντιπρόεδρος πωλήσεων της Vestas στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, Juan Furones, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τους Røkt και Effo για να παραδώσουμε τις ανεμογεννήτριες V117 στις Νήσους Φερόες το 2021 για το έργο τους στο Torshavn. Καθώς οι Νήσοι Φερόες προχωρούν προς το στόχο να τροφοδοτούνται όλες οι ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας των Νήσων Φερόες μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030, έργα όπως αυτό είναι βασικοί δείκτες προόδου. Η Vestas είναι περήφανη που παίζει το ρόλο της στη μετατροπή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των Νήσων Φερόες».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Røkt, Jóhan í Niðristovu, πρόσθεσε:

«Η Røkt ήταν η πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε ανεμογεννήτριες σε εμπορική βάση στις Νήσους Φερόες. Τότε, το 2003, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τη Vestas, οπότε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταλήξαμε σε συμφωνία με τη Vestas για να συνεχίσουμε αυτήν τη συνεργασία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Effo, Janus Thomsen, δήλωσε:

«Ως πάροχος ενέργειας στις Νήσους Φερόες τα τελευταία 100 χρόνια, εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύσσουμε και να εφαρμόζουμε συνεχώς νέες βιώσιμες ενεργειακές λύσεις στους πελάτες μας. Ως εκ τούτου, είμαστε ευτυχείς που έχει εξασφαλιστεί το έργο με τη Vestas. Αυτό είναι ένα έργο που θα αυξήσει τη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις Φερόες από 40 σε 67%».