IKEA: Επένδυση σε ηλιακά πάρκα στη Ρωσία

IKEA: Επένδυση σε ηλιακά πάρκα στη Ρωσία
Τετάρτη, 14/04/2021 - 14:40

Ο όμιλος Ingka, ιδιοκτήτης των περισσότερων καταστημάτων IKEA παγκοσμίως, συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 49% σε οκτώ ηλιακά πάρκα στη Ρωσία από την Solar Systems LLC, σηματοδοτώντας την πρώτη της επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα.

Η συνολική λογιστική αξία για τα οκτώ πάρκα ξεπερνά τα 21 δισεκατομμύρια ρούβλια (272,16 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε η Ingka Investments, ο επενδυτικός βραχίονας της ΙΚΕΑ.

Η ΙΚΕΑ στοχεύει να είναι σύμφωνη με τις κλιματικές οδηγίες έως το 2030, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περισσότερο από ό, τι το σύνολο της αλυσίδας αξίας της, από την παραγωγή πρώτων υλών έως τη διάθεση των επίπλων για τους πελάτες. Για να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου, ο όμιλος Ingka επιδιώκει να επιταχύνει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ιδιαίτερη προσοχή στη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Όμιλος Ingka έχει επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (2,97 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2009 και πρόσφατα ξεπέρασε έναν στόχο παραγωγής τόσο ανανεώσιμης ενέργειας όσο ενέργειας που καταναλώνει στις δικές του δραστηριότητες.

Πηγή: Reuters

Φωτογραφία: ΙΚΕΑ