Νότια Αφρική: Άνοιξε ο διαγωνισμός για 2.6GW ΑΠΕ

Νότια Αφρική: Άνοιξε ο διαγωνισμός για 2.6GW ΑΠΕ
Παρασκευή, 19/03/2021 - 16:57

Η Νότια Αφρική άνοιξε πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων σχετικά με South Africa opens 2.6GW renewables tender νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Bid Window Five από το Πρόγραμμα Προμηθειών Ανεξάρτητων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 4 Αυγούστου.

Στοχεύει στην προμήθεια 1,6 GW αιολικής ενέργειας και 1 GW ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Νοτίου Αφρικής, Gwede Mantashe, στις 18 Μαρτίου.

Ο Mantashe ανακοίνωσε επίσης τους οκτώ προτιμώμενους πλειοδότες για το Πρόγραμμα Προμηθειών 2 GW Rit Mitigation IPP της χώρας.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται η υβριδική εγκατάσταση 128 MW Oya Energy, η οποία θα περιλαμβάνει αιολικό και ηλιακό πάρκο καθώς και αποθήκευση ενέργειας και τοτα έργα Mulilo Total Hydra Storage και Mulilo Total Coega. Οι άλλοι προτιμώμενοι υποψήφιοι είναι η Umoyilanga Energy, η ACWA Power Project DAO, η Karpowership SA Coega, η Karpowership SA Richards Bay και η Karpowership SA Saldanha.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της South Wind Wind Association, Ntombifuthi Ntuli, δήλωσε:

«Ένα πλεονέκτημα των υβριδικών συστημάτων ανανεώσιμης ενέργειας έγκειται στην ικανότητά τους να συνδυάζουν δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Τα υβριδικά συστήματα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη συμπληρωματική φύση του ηλιακού φωτοβολταϊκού, που παράγει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και του ανέμου, που παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος τη νύχτα».