GE: Υβριδικό έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης στη Νέα Υόρκη

GE: Υβριδικό έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης στη Νέα Υόρκη
Τετάρτη, 17/03/2021 - 15:19

Η GE Renewable Energy επιλέχθηκε από την Convergent Energy + Power για την παροχή ολοκληρωμένου ηλιακού μετατροπέα μπαταρίας για ένα υβριδικό έργο ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης συνολικής ισχύος 123 MWh στο Upstate της Νέας Υόρκης.

Η συμφωνία αφορά τρεις ιστοτόπους στην περιοχή και το έργο θα αποτελεί το μεγαλύτερο υβριδικό ηλιακό έργο στη Νέα Υόρκη το οποίο θα κατέχει ένας μόνο ιδιοκτήτης.

Η κατασκευή των υβριδικών συστημάτων έχει ξεκινήσει και το έργο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το καλοκαίρι του 2021.

Επιπλέον, η GE έχει επίσης θα παρέχει υπηρεσίες στο έργο, 20ετούς διάρκειας.

Τα συνδυασμένα έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης υποστηρίζουν τους στόχους καθαρής ενέργειας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης παρέχοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο στις πιο στρατηγικές στιγμές και μειώνοντας την εξάρτηση του κράτους από σταθμούς παραγωγής ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής, ανέφερε η GE.

Ο διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός σύμβουλος της Convergent, Frank Genova, δήλωσε:

«Η Convergent ηγείται της ανέπτυξης πρωτοποριακών συστημάτων αποθήκευσης DC και ηλιακών συστημάτων. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε τα συστήματα της GE στο κοινοτικό χαρτοφυλάκιο των υβριδικών μας πόρων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy ανανεώσιμων υβριδίκών έργων, Prakash Chandra, πρόσθεσε:

«Τα υβριδικά ενεργειακά συστήματα αφορούν το σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση λύσεων σε επίπεδο εργοστασίου με τη χρήση προηγμένων ελέγχων με λογισμικό και η GE διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην δημιουργία αυτών των λύσεων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Convergent σε αυτό το νέο έργο που θα καθορίσει το ρυθμό για ακόμη περισσότερα συστήματα DC στις ΗΠΑ και πέρα ​​από αυτές».