Orsted: Υπογραφή εταιρικού PPA με την Danfoss για 27 MW ανανεώσιμης ενέργειας από το Horns Rev 2

Orsted: Υπογραφή εταιρικού PPA με την Danfoss για 27 MW ανανεώσιμης ενέργειας από το Horns Rev 2
Τετάρτη, 17/03/2021 - 14:51

Η Orsted υπέγραψε Εταιρική Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (CPPA) με τον δανικό κατασκευαστή Danfoss 27 MW ισχύος απότο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Horns Rev 2, συνολικής ισχύος 209 MW.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Orsted και επικεφαλής για την περιοχή της ηπειρωτικής Ευρώπης, Rasmus Errboe, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε αυτό το CPPA με την Danfoss, η οποία είναι μία από τις όλο και περισσότερες εταιρείες που λαμβάνουν συνειδητή επιλογή να αγοράσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό είναι το πρώτο μας CPPA για ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο που προέρχεται από επιδοτήσεις και βλέπουμε μια ισχυρή δυνατότητα για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στο τέλος της ζωής τους να εξασφαλίσουν σταθερά έσοδα για την Orsted, καθιστώντας δυνατή την ανάληψη περισσότερων κινδύνων αλλού στο χαρτοφυλάκιό μας ως μέρος του σχεδίου μας να επενδύσουμε 200 δισ. κορώνες Δανίας (26,9 δισ. ευρώ) στην πράσινη ενέργεια μεταξύ 2019-2025».

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Danfoss και επικεφαλής των παγκόσμιων υπηρεσιών, Torben Christensen, δήλωσε:

«Με την υπογραφή αυτού του εταιρικού PPA, καλύπτουμε όλη την ηλεκτρική μας κατανάλωση στα εργοστάσιά μας στη Δανία και τη Γερμανία με υπεράκτια αιολική ενέργεια, η οποία είναι ίση με με το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσής μας σε ηλεκτρική ενέργεια. Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τον φιλόδοξο στόχο βιωσιμότητάς μας έτσι ώστε να γίνουμε ουδέτεροι ως προς τον άνθρακα το 2030, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την Danfoss. Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν απαλλάξουμε από τον άνθρακα τη λειτουργία μας και αποδείξουμε ότι η «πράσινη ανάπτυξη» είναι πράγματι δυνατή».

Σχετικά με τον στόχο της Danfoss να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα παγκοσμίως μέχρι το 2030, αυτός βασίζεται σε τρεις κύριες στρατηγικές.

Πρώτον, η Danfoss συνεχίζει να επενδύει σε ενεργειακά αποδοτικές λύσεις μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα εργοστάσιά της παγκοσμίως.

Δεύτερον, η εταιρεία θα επιδιώξει ευκαιρίες σύνδεσης των εργοστασίων της με τοπικά δίκτυα τηλεθέρμανσης για την αγορά θερμότητας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κατά συνέπεια επιτυγχάνει τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης φυσικού αερίου και άλλων ορυκτών καυσίμων.

Τρίτον, η Danfoss επιθυμεί την αγορά πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από επαγγελματίες συνεργάτες όπως είναι η Orsted, οι οποίοι μπορούν να εγγυηθούν ότι η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Τέλος αναφέρεται ότι μέσω αυτής της συμφωνίας με την Orsted που καλύπτει όλα τα εργοστάσια της Danfoss στη Δανία και τη Γερμανία, η Danfoss μπορεί να αντισταθμίσει τις εκπομπές άνθρακα που αντιστοιχούν σε περίπου 31.000 τόνους ετησίως ή περίπου το 12% των συνολικών εκπομπών της εταιρείας στο πεδίο εφαρμογής 2, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του θερμοκηπίου που ρυθμίζει τη λογιστική του άνθρακα παγκοσμίως.