Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών 56 MW για αιολικό πάρκο στην Πολωνία

Vestas: Προμήθεια ανεμογεννητριών 56 MW για αιολικό πάρκο στην Πολωνία
Τετάρτη, 17/03/2021 - 16:00

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 56 MW, από την Energix για το έργο Banie lV στην Πολωνία.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 16 ανεμογεννητριών τύπου V126-3.45MW, σε λειτουργία 3,5MW, ενώ υπάρχει και σύμβαση παροχής υπηρεσιών και συντήρησης 20ετούς διάρκειας Active Output Management 5000 (AOM 5000).

Επιπλέον, το έργο θα διαθέτει μια λύση VestasOnline Business SCADA, μειώνοντας τον χρόνο διακοπής λειτουργίας της ανεμογεννήτριας και και βελτιστοποιώντας έτσι την ενεργειακή απόδοση.

Η παράδοση των ανεμογεννητριών και η λειτουργία τους αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο έργο, που βρίσκεται στο Banie στη Δυτική Πομερανία της Πολωνίας, η Vestas φτάνει περίπου τα 2.5 GW εγκατεστημένων χερσαίων ανεμογεννητριών στην Πολωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Energix, Asa Levinger, δήλωσε:

«Με βάση την προηγούμενη εμπειρία μας με τη Vestas, εκτιμούμε ιδιαίτερα την ποιότητα και την αξιοπιστία του προϊόντος της παραλλαγής της ανεμογεννήτριας V126 της Vestas και του ιστορικού της Vestas για έγκαιρες εγκαταστάσεις. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας με τη Vestas ενδεχομένως και για άλλα έργα του Ομίλου Energix, στην Πολωνία και σε άλλες περιοχές».

Ο πρόεδρος της Vestas για τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, Nils de Baar, δήλωσε:

«Η Vestas είναι παρούσα στην Πολωνία από το 2002. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας και να συμβάλουμε στην ενεργειακή μετάβαση σε μια από τις μεγαλύτερες χερσαίες αιολικές αγορές της Ευρώπης. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κάνω αυτό το επόμενο βήμα με τον πολύτιμο συνεργάτη μας, την Energix».