Capital Energy: Συμφωνία με την GE για 1 GW αιολικής ενέργειας

Capital Energy: Συμφωνία με την GE για 1 GW αιολικής ενέργειας
Τετάρτη, 17/03/2021 - 12:45

Η Capital Energy, η εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας υπέγραψε την πρώτη συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια ανεμογεννητριών με την General Electric Renewable Energy, η οποία περιλαμβάνει την αγορά και πώληση ανεμογεννητριών ισχύος έως 1.000 MW για τον εξοπλισμό των αιολικών πάρκων της στα επόμενα τρία χρόνια, μεταξύ 2021 και 2023.

Όπως ανέφερε η Capital Energy αυτή την Τρίτη, η General Electric σχεδιάζει να παράγει ένα μεγάλο μέρος των εξαρτημάτων αυτών των ανεμογεννητριών στα εργοστάσια που λειτουργεί στην Ισπανία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της General Electric Renewable Energy, Jérôme Pécresse, δήλωσε ότι η κατασκευή νέων έργων θα τους βοηθήσει να ενισχύσουν τη βιομηχανική τους δέσμευση για την Ισπανία και της ενεργειακής μετάβασης της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Energy, Juan José Sánchez, δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία με τη General Electric είναι η πρώτη από τις πολλές ακόμη που έρχονται και αντιπροσωπεύει ένα νέο ορόσημο στην εκπλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Capital Energy κέρδισε την τελευταία δημοπρασία ανανεώσιμης ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, στην οποία απονεμήθηκαν 620 MW αιολικής ενέργειας.

Επί του παρόντος, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών και ηλιακών έργων στην Ισπανία και την Πορτογαλία περίπου 38 GW ισχύος, εκ των οποίων σε περισσότερα από 8,5 GW έχουν ήδη χορηγήσει άδειες πρόσβασης στο δίκτυο.