Iberdrola: Επένδυση και σε δεύτερο έργο αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία, ισχύος 600 MW

Iberdrola: Επένδυση και σε δεύτερο έργο αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία, ισχύος 600 MW
Τετάρτη, 17/03/2021 - 13:25

Η Iberdrola πραγματοποίησε μια δεύτερη επένδυση στην ιαπωνική αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, για ένα νέο έργο ισχύος 600 MW.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ισπανική εταιρεία θα συνεργαστεί με την τοπική εταιρεία Cosmo Eco Power και την εταιρεία μηχανικών Hitz για την από κοινού ανάπτυξη του έργου Seihoku-oki στο νομό Aomori, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seihoku-oki αναμένεται να εισέλθει στον 2ο γύρο της δημοπρασίας αιολικής ισχύος που σχεδιάστηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση μεταξύ του τρέχοντος έτους και του 2022.

Μετά τη συναλλαγή - με την επιφύλαξη των συνηθισμένων κανονιστικών εγκρίσεων - το έργο θα διευθύνεται από την Iberdrola και την Cosmo Eco Power, με παρόμοια δικαιώματα ψήφου, μαζί με την Hitz.

Αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία πραγματοποιείται έξι μήνες μετά την εξαγορά του 100% του ιαπωνικού προγραμματιστή Acacia Renewables - ο οποίος διαθέτει έναν αγωγό υπεράκτιων έργων 3300 MW στα νότια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Acacia Renewables διαθέτει υπό ανάπτυξη δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα, με συνδυασμένη ισχύ 1200 MW, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία έως το 2028. Επίσης, διαθέτει τέσσερα ακόμη έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με συνολικήε ισχύος 2100 MW.

Αυτά τα έξι έργα θα αναπτυχθούν από την Iberdrola μαζί με την Green Investment Group (GIG) της Macquarie.