Enel: Ξεκινά την κατασκευή υβριδικού αιολικού πάρκου και αποθήκευσης ενέργειας στο Τέξας

Enel: Ξεκινά την κατασκευή υβριδικού αιολικού πάρκου και αποθήκευσης ενέργειας στο Τέξας
Πέμπτη, 04/03/2021 - 11:43

Η Enel Green Power Βόρειας Αμερικής ξεκίνησε την κατασκευή του αιολικού έργου και του έργου αποθήκευσης ενέργειας Azure Sky στο Τέξας, το οποίο, μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα προμηθεύσει την Kellogg με ηλεκτρικό ρεύμα μέσω μιας σύμβασης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας 100 MW (VPPA).

Το έργο θα περιλαμβάνει ένα αιολικό πάρκο ισχύος 350 MW σε συνδυασμό με μία μπαταρία αποθήκευσης 137 MW στο Throckmorton County.

Αναφορικά με το αιολικό πάρκο, αυτό θα περιλαμβάνει 79 ανεμογεννήτριες και θα παράγει περισσότερες από 1300 GWh ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο.

Πρόκειται για το υβριδικό έργο της Enel στις ΗΠΑ που ενσωματώνει ένα αιολικό πάρκο με μπαταρία αποθήκευσης κλίμακας χρησιμότητας.

Σύμφωνα με τους όρους του VPPA, η Kellogg θα αγοράσει περίπου 360 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως από την Enel.

Αυτό θα συμβάλει στις προσπάθειες της Kellog να επιτύχει περισσότερο από 50% ανανεώσιμης ενέργειας και να φτάσει το 50% του παγκόσμιου στόχου «Καλύτερες μέρες» για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου Scope 1 και 2 κατά 65%, σύμφωνα με την Enel.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power, Salvatore Bernabei, δήλωσε:

«Ως το πρώτο μας μεγάλης κλίμακας έργο για τη σύζευξη αιολικής ενέργειας και αποθήκευσης, και ως το μεγαλύτερο υβριδικό πάρκο μας παγκοσμίως, το Azure Sky αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της Enel να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση προς ένα ηλεκτρικό δίκτυο 100% ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτή η μετάβαση υποστηρίζεται και επιταχύνεται από εμπορικούς πελάτες, όπως η Kellogg Company, οι οποίοι θέτουν τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της επιχείρησής τους».

Ο επικεφαλής αξιωματικός της εταιρείας Kellogg, Amy Senter, δήλωσε:

«Η Kellogg εργάζεται για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας μας για περισσότερο από μια δεκαετία. Αυτό το τελευταίο VPPA αποδεικνύει περαιτέρω στους επενδυτές, τους ενδιαφερόμενους και τους καταναλωτές μας ότι αναλαμβάνουμε ταχεία δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».