Το «Ενεργειακό Bowling» της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. «ταξιδεύει» στον Δήμο Ζίτσας (Ιωαννίνων)

Το «Ενεργειακό Bowling» της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. «ταξιδεύει» στον Δήμο Ζίτσας (Ιωαννίνων)
Παρασκευή, 29/09/2023 - 08:22

Στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων μετακομίζει το παιχνίδι «Ενεργειακόbowling» μετά την τεράστια συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών, που συγκέντρωσε και φέτος στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων κατά τη διάρκεια της περσινής συμμετοχής της στη ΔΕΘ.

Από τον Οκτώβριο, το «Ενεργειακό bowling» θα εγκατασταθεί στην Ελεούσα, έδρα του Δήμου Ζίτσας, κατόπιν των ενεργειών του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου, Γεώργιου Ράδου.

raaey_bowling_1-1024x768.jpg

Το παιχνίδι αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για όλο το Νομό Ιωαννίνων ενημερώνοντας τους κατοίκους και, κυρίως, τα παιδιά για τους στόχους της ενεργειακής μετάβασης και της κλιματικής ουδετερότητας.

Το «Ενεργειακό bowling» περιλαμβάνει 12 κορίνες, κάθε μία από τις οποίες αποτελεί και έναν στόχο της ενεργειακής μετάβασης (εξοικονόμηση ενέργειας, ηλεκτροκίνηση, πράσινο υδρογόνο, αποθήκευση ενέργειας) και των τεχνολογιών των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα, βιοαέριο, γεωθερμία).

raaey_bowling_2-1024x768.jpg

Σημειώνεται πως η φιλοξενία του «Ενεργειακού bowling» της ΡΑΑΕΥ στον Δήμο Ζίτσας έρχεται να προστεθεί στις καινοτόμες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στο Νομό Ιωαννίνων και ειδικότερα στην πρωτεύουσα του Νόμου. Τα Ιωάννινα έχουν επιλεγεί μαζί με άλλους πέντε Δήμους της χώρας και συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των «100 Κλιματικά Ουδέτερες πόλεις έως το 2030, από και προς τους πολίτες» ( https://2030.ioannina.gr/) στοχεύοντας να αποτελέσουν πόλη/μοντέλο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών στο αστικό περιβάλλον και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων στηρίζει τις πρωτοβουλίες των Δήμων για την κλιματική ουδετερότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πρόθεση της Αρχής είναι το «Ενεργειακό bowling» να συνεχίσει το ταξίδι του και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.