Επεκτείνει τη συνεργασία της με την HELLENiQ ENERGY η SAP

Επεκτείνει τη συνεργασία της με την HELLENiQ ENERGY η SAP
Πέμπτη, 10/11/2022 - 08:53

Επεκτείνεται η μακροχρόνια συνεργασία της SAP με την HELLENiQ ENERGY η οποία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η εταιρεία επενδύει στην τεχνολογία επιχειρησιακού μετασχηματισμού RISE with SAP, το SAP Ariba και το SAP Business Technology Platform για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, να εκσυγχρονίσει και να απλοποιήσει τις εσωτερικές της λειτουργίες.

Με την υιοθέτηση των Cloud λύσεων, ηHELLENiQENERGYθα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του ομίλου επιταχύνοντας την ψηφιακή μετάβαση του οργανισμού, με στόχο να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο βιώσιμες επιχειρήσεις της νοτίου Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τουεπιχειρησιακού μετασχηματισμούθα υλοποιηθούν:

  • το τελευταίας γενιάς ERP SAP S/4HANA Cloud σε συνδυασμό με τις κάθετες λύσεις Oil&Gas και Retail, για τη διαχείριση των διαδικασιών διύλισης και λιανικής και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων και των πελατών. Το SAP S/4HANA Cloud θα δώσει ώθηση στην καινοτομία τονώνοντας την ηγετική θέση τηςHELLENiQENERGYδιεθνώς
  • Η λύση SAP Ariba θα υιοθετηθεί για να εξορθολογίσει και να ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες προμηθειών τηςHELLENiQENERGY, να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική - χωρίς χαρτιά - διάφανη διαδικασία από την προμήθεια έως την πληρωμή καθώς η εταιρεία επιτελεί τα αναπτυξιακά της σχέδια
  • η λύση SAP BusinessTechnology Platform θα αποτελεί τον καταλύτη προσαρμογής των λύσεων SAP για την κάλυψη των ειδικών αναγκών τηςHELLENiQENERGYκαι τη διατήρηση της ελευθερίας και της ευελιξίας στους ρυθμούς του Ομίλου.

Οι προαναφερθείσες λύσεις θα φιλοξενηθούν στο Cloud με την εγγύηση της SAP και θα αυτοματοποιήσουν πολλές λειτουργίες τηςHELLENiQENERGYβελτιώνοντας και καθιστώντας πιο αποδοτική την καθημερινή εργασία του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Ο Λεωνίδας Κωβαίος,GroupIT&DigitalTransformationGeneralManagerτηςHELLENiQENERGY, δήλωσε σχετικά:«Τα τελευταία χρόνια, ο ΌμιλοςHELLENiQENERGYεπενδύει διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και στη βελτιστοποίηση διαδικασιών, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε όλες τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες. Η ανανέωση της συνεργασίας με τηνSAPμας προσφέρει πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις. Αξιοποιώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, επιταχύνεται η πορεία μας προς τη δημιουργία του νέου, προηγμένου και ασφαλούςDigitalCoreτου Ομίλου, επιτυγχάνοντας τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό μέλλον που θα διευρύνει τον ορίζοντα βιώσιμης κερδοφορίας τηςHELLENiQENERGY».

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την SAP η συνέχεια και η επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας με τηνHELLENiQENERGYειδικά στη τρέχουσα συγκυρία που ο επιχειρησιακός μετασχηματισμός στον ενεργειακό τομέα είναι αναγκαίος», δήλωσε οΑνδρέας Ξηροκώστας, Διευθύνων Σύμβουλος.SAPΕλλάδας, Κύπρου και Μάλτας.