Rystad: Η παργόσμια ζήτηση πετρελαίου πρόκειται να κορυφωθεί το 2026

Rystad: Η παργόσμια ζήτηση πετρελαίου πρόκειται να κορυφωθεί το 2026
Πέμπτη, 22/04/2021 - 12:22

Η ταχεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε όλο τον κόσμο θα προκαλέσει πιθανώς αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως, ανέφερε η μεγαλύτερη ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία της Νορβηγίας, η Rystad, την Τετάρτη.

Η παγκόσμια ζήτηση φαίνεται τώρα να αυξάνεται στα 101,6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως (bpd) το 2026, σε σχέση με μια πρόβλεψη που έγινε τον Νοέμβριο για το 2028 στα 102,2 εκατομμύρια bpd, δήλωσε η Rystad Energy.

«Η υιοθέτηση της ηλεκτροδότησης στους τομείς των μεταφορών και άλλων εξαρτημένων από το πετρέλαιο επιταχύνεται και το πετρέλαιο πρόκειται να απομακρυνθεί νωρίτερα και πιο γρήγορα από ό, τι στις προηγούμενες προβλέψεις μας», ανέφερε η Rystad.

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 στις αρχές του 2020, η Rystad είχε προβλέψει ότι η μέγιστη ζήτηση πετρελαίου θα επιτευχθεί το 2030 στα 106 εκατομμύρια bpd.

Εκτός από την υιοθέτηση των EV, οι παραδοχές σε όλα τα σενάρια μας βλέπουν τη ζήτηση του πετρελαίου είτε να καταργείταί, είτε να αντικαθίσται, είτε να ανακυκλώνεται ανακυκλωθεί σε μια σειρά τομέων.

Πηγή: Reutes