PepsiCo: Στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2040.

PepsiCo: Στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2040.
Πέμπτη, 14/01/2021 - 15:52

Η PepsiCo δήλωσε την Πέμπτη ότι στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2040, καθώς οι καταναλωτές και οι επενδυτές καλούν τις μεγάλες εταιρείες να διαδραματίσουν τον ρόλο τους στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει αρχικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές της κατά 75% και κατά 40% σε περιοχές που βρίσκονται εκτός των δραστηριοτήτων παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού της, μέχρι το 2030.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία παρήγαγε περίπου 57 εκατομμύρια μετρικούς τόνους αερίων θερμοκηπίου παγκοσμίως το 2019, ενώ κατά τα επόμενα εννέα χρόνια, ελπίζει να μειώσει αυτές τις εκπομπές κατά 26 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Για να γίνει αυτό εφικτό, η εταιρεία Purchase με βάση τη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι η PepsiCo θα πρέπει να επικεντρωθεί αρχικά στο γεωργικό της σύστημα εφοδιασμού, το οποίο συμβάλλει στο ένα τρίτο των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που εκπέμπει. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπι να επιταχύνει τη χρήση έξυπνων συστημάτων άρδευσης, να βελτιώσει την υγεία του εδάφους και να μειώσει την αποψίλωση των δασών, δήλωσε ο επικεφαλής αειφορίας της εταιρείας, Jim Andrew, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Επιπλέον, θα πρέπει να κάνει χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στα γραφεία της, χρήση ανακυκλωμένων μπουκαλιών PET για τα ποτά, τη μείωση των επιχειρηματικών πτήσεων και τη δημιουργία βιώσιμων συσκευασιών, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εταιρεία.

Πηγή: Reuters