Facebook: Επέτυχε καθαρές μηδενικές εκπομπές και 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Facebook: Επέτυχε καθαρές μηδενικές εκπομπές και 100% ανανεώσιμη ενέργεια
Τετάρτη, 23/06/2021 - 14:34

Το Facebook δήλωσε ότι έχει επιτύχει τους στόχους της επίτευξης καθαρών μηδενικών εκπομπών και 100% ανανεώσιμης ενέργειας στις παγκόσμιες λειτουργίες του.

Σύμφωνα με την «Έκθεση για την αειφορία του 2020» που κυκλοφόρησε την Τρίτη, το Facebook ανέφερε επίσης ότι έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 94% σε σχέση με τα επίπεδα του 2017, ξεπερνώντας το στόχο για μείωση κατά 75%.

«Το 2020, θέσαμε έναν νέο στόχο: την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών για την αλυσίδα αξίας μας του 2030», σύμφωνα με δήλωση που έκανε τη Δευτέρα.

Το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανήλθε σε περισσότερα από 5,9 GW αιολικών και ηλιακών έργων βάσει σύμβασης, και το Facebook αύξησε το λειτουργικό χαρτοφυλάκιο αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε περισσότερα από 2,8 GW που εκτείνεται σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, της Ευρώπη και της Ασία.

«Το Facebook αποκατέστησε σχεδόν 5,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού σε περιοχές με υψηλή πίεση νερού. Ξεκινήσαμε το Κέντρο Πληροφορικής για το Κλίμα, ένα ειδικό κέντρο για έγκυρες πληροφορίες από τις κορυφαίες πηγές επιστήμης του κλίματος στον κόσμο», ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook δήλωσε ότι έχει επίσης επενδύσει σε έργα υψηλής ποιότητας για την απομάκρυνση του άνθρακα που αφαίρεσαν 145.000 μετρικούς τόνους άνθρακα από την ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένων έργων αναδάσωσης στην Ανατολική Αφρική και την κοιλάδα του Μισισιπή.

«Η αλλαγή του κλίματος είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Η παροχή βασικών τεχνολογιών και αξιόπιστων πληροφοριών για το κλίμα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο το Facebook μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε με καθαρό αποτύπωμα μηδενικού άνθρακα», δήλωσε ο Mike Schroepfer, Διευθυντής Τεχνολογίας.

Πηγή: IANS