Engie: Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργεια

Engie: Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργεια
Τετάρτη, 19/05/2021 - 13:29

Η Engie, στοχεύοντας στην μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη και δεσμευόμενη την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2045, επιταχύνει τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα 4GW για το διάστημα το 2022-25 και στα 6GW για το 2026-30.

Για να επιτύχει αυτές τις δεσμεύσεις, η Engie δήλωσε ότι «επικεντρώνεται σε βασικές δραστηριότητες με εστιασμένο γεωγραφικό αποτύπωμα και ισχυρές τοπικές σχέσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Βέβαια, μέχρι το 2023, το γεωγραφικό αποτύπωμα της εταιρείας ενέργειας θα μειωθεί σε λιγότερες από 30 χώρες σε σύγκριση με τις 70 το 2018. Από την άλλη ο όμιλος έχει βελτιώσει την οργάνωσή του από 25 επιχειρηματικές μονάδες σε τέσσερις ομαδικές επιχειρήσεις.

Η Engie είπε ότι θα οδηγήσει την ανάπτυξη μέσω των επιχειρήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακών λύσεων, ενώ τα δίκτυα και τα θερμικά προσφέρουν προφίλ απόδοσης. Αυτές οι τέσσερις επιχειρήσεις θα είναι πλήρως υπεύθυνες για τα P&L τους για να βελτιώσουν την επίτευξη των στόχων και την ευθυγράμμισή τους με τις δεσμεύσεις.

Η διευθύνων σύμβουλος της Engie, Catherine MacGregor, δήλωσε:

«Επανατοποθετούμε την ENGIE για να εκμεταλλευτούμε σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο Όμιλος έχει δεσμευτεί σήμερα να αγκαλιάσει το ρόλο του ως βιομηχανικός ηγέτης, με σαφείς προτεραιότητες, εστιάζοντας στην επιχειρησιακή αριστεία και την επίδοση.

«Μία απλούστερη ENGIE θα τοποθετηθεί μοναδικά για να οδηγήσει σε μια οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη και βιώσιμη μετάβαση ενέργειας. Με μεγαλύτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κατανεμημένη ενεργειακή υποδομή και τα ανανεώσιμα αέρια, η ENGIE χτίζει σήμερα το ενεργειακό σύστημα χαμηλών εκπομπών άνθρακα του αύριο».