Siemens Gamesa: Νέος διευθύνων σύμβουλος της υπεράκτιας αιολικής επιχείρησης ο Marc Becker

Siemens Gamesa: Νέος διευθύνων σύμβουλος της υπεράκτιας αιολικής επιχείρησης ο Marc Becker
Τετάρτη, 18/11/2020 - 15:37

Η Siemens Gamesa ανακοίνωσε την επιστροφή του Marc Becker στην εταιρεία ο οποίος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του διευθύνοντος συμβούλου της υπεράκτιας αιολικής επιχείρησης, από την 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Ο Becker υπηρέτησε στη Siemens Gamesa ως διευθυντής επιχείρησης (managing director) για τη Γερμανία και επικεφαλής των υπεράκτιων πωλήσεων και έργων πριν αποχωρήσει από την εταιρεία στις αρχές του 2020.

Η εταιρεία δήλωσε ότι στον τελευταίο ρόλο του βοήθησε στην οικοδόμηση της ηγετικής θέσης της εταιρείας στο αναπτυσσόμενο υπεράκτιο τομέα.

Επιπλέον, ο Becker θα είναι ο μόνιμος αντικαταστάτης του Andreas Nauen, ο οποίος προήχθη ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τον Ιούνιο.

Η έδρα του Becker θα είναι στο Αμβούργο, ενώ ο Pierre Bauer θα συνεχίσει ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος στο μεταξύ.

Ο Nauen δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που φέρνω τον Marc πίσω στην εταιρεία για να ηγηθεί του υπεράκτιου τομέα. Έχει εξαιρετικό ιστορικό στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το βιομηχανικό δίκτυο για να οδηγήσει τη μελλοντική μας ανάπτυξη σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Με την προσθήκη του Marc, θα ολοκληρώσουμε μια ισχυρή και αναζωογονημένη ομάδα για να ηγηθεί της ανάκαμψης που θα προσφέρει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία στη Siemens Gamesa».

Ο Becker δήλωσε:

«Η Siemens Gamesa είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον υπερεράκτιο αιολικό τομέα και ανυπομονώ να επανέλθω στην εταιρεία και να εργαστώ για την επέκταση αυτής της ηγεσίας. Υπάρχει τεράστιο δυναμικό για τον υπεράκτιο αιολικό τομέα για να ηγηθεί της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής και με την ταλαντούχα ομάδα της Siemens Gamesa καθώς και την καλύτερη τεχνολογία της βιομηχανίας, είμαστε σε θέση να παίξουμε ηγετικό ρόλο».

Φωτογραφία: Siemens Gamesa