Audi: Κοινοπραξία με την κινεζική FAW για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Audi: Κοινοπραξία με την κινεζική FAW για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων
Τρίτη, 13/10/2020 - 16:32

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi ανακοίνωσε την Τρίτη της υπογραφή μνημονίου κατανόησης με την κρατική εταιρεία της Κίνας FAW Group για να ξεκινήσουν μια κοινοπραξία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων premium.

Η Audi έχει μια μακρά συνεργασία με την FAW, η οποία εδρεύει στην πόλη Τσανγκτσούν στα βορειοανατολικά της Κίνας, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να προχωρήσει στην κατασκευή οχημάτων με την αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor με έδρα τη Σαγκάη.

Η Audi δήλωσε ότι θα παράγει μοντέλα που βασίζονται στην Premium Platform Electric (PPE), μια βάση που αναπτύχθηκε μαζί με την Porsche. Ανέφερε μάλιστα, ότι η νέα επιχείρηση θα ξεκινήσει την κατασκευή διαφόρων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα από το 2024.

Στόχος της Audi είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το ένα τρίτο των κινεζικών πωλήσεών της έως το 2025. Σημειώνεται ότι τους 9 πρώτους μήνες του 2020 πούλησε 512.081 οχήματα στην Κίνα, ενώ πέρυσι πούλησε περίπου 690.000 οχήματα.

Οι εκπρόσωποι της Audi και της Porsche στην Κίνα δήλωσαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την παραγωγή Porsche στη νέα επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, όπως οι εγχώριες Nio Inc και Xpeng Inc, καθώς και ξένες εταιρείες όπως η Tesla Inc, επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση προωθεί πιο πράσινα οχήματα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πηγή: Reuters