Volkswagen: Προβλέπει πωλήσεις 90% ηλεκτρικών οχημάτων την Νορβηγία το 2021

Volkswagen: Προβλέπει πωλήσεις 90% ηλεκτρικών οχημάτων την Νορβηγία το 2021
Τρίτη, 13/10/2020 - 15:05

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιθανότατα θα αντιπροσωπεύουν το 90% των πωλήσεων της Volkswagen στη Νορβηγία μέσα στο επόμενο έτος και θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν εντελώς τους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης στη χώρα έως το 2023, σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού εισαγωγέα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας την Τετάρτη.

Η Νορβηγία, έχοντας ως στόχο να γίνει η πρώτη χώρα που τερματίζει την πώληση αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων το 2025, απαλλάσσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα από τους φόρους οι οποίοι επιβάλλονται στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ ή βενζίνης.

Η πολιτική έχει μετατρέψει την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρα σε εργαστήριο για παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων που αναζητούν το δρόμο για ένα μέλλον χωρίς κινητήρες εσωτερικής καύσης, φέρνοντας νέα εμπορικά σήματα και μοντέλα στην κορυφή των λιστών πώλησης τα τελευταία χρόνια.

Το 61,5% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη Νορβηγία τον περασμένο μήνα ήταν ηλεκτροκίνητα, σε σύγκριση με το 42,4% που είχε σημειωθεί το 2019.

Τον περασμένο μήνα, το ντεμπούτο το μοντέλο ID.3 της Volkswagen έκανε το ντεμπούτο του φτάνοντας στην κορυφή της νορβηγικής κατάταξης πωλήσεων, ξεπερνώντας το Tesla's Model 3 και το κινέζικο Geely's Polestar 2, σύμφωνα με την Norwegian Road Federation.

Στο σχέδιο δημοσιονομικών δαπανών του 2021 που παρουσίασε η νορβηγική κυβέρνηση επέκτεινε την πολιτική μηδενικού φόρου στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παρέχοντας έτσι προβλεψιμότητα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

«Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε 90% πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Harald A. Moeller AS, ο Νορβηγός εισαγωγέας αυτοκινήτων Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων Audi, Skoda και SEAT.

Οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε μια ακόμη μεγαλύτερη επιλογή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2021", πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2020, ο Harald A. Moeller έθεσε ως στόχο το 60% για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων φέτος.

Πηγή: Reuters