Total: Ανακοίνωσε την πώληση των επιχειρήσεών της σε ρητίνες

Total: Ανακοίνωσε την πώληση των επιχειρήσεών της σε ρητίνες
Πέμπτη, 08/10/2020 - 13:36

Ο γαλλικός όμιλος πετρελαίου Total ξεκινά την πώληση της επιχείρησής του σε ρητίνες στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει κεφάλαιο για να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την Credit Suisse ως σύμβουλό της για την πώληση των έργων της με εμπορικό σήμα Cray Valley, σύμφωνα με πηγές, προσθέτοντας ότι η μονάδα θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 500-600 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Η Total αναμένεται να στείλει πακέτα πληροφοριών στους υποψήφιους αγοραστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κυρίως ιδιωτικές εταιρείες μετοχών.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Total δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις ετήσιες επενδύσεις της στην ανανεώσιμη ενέργεια και τον ηλεκτρισμό κατά 50% και να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο, ως μία τακτική μίμησης των Ευρωπαίων αντιπάλων της, σε μια προσπάθεια να γίνει ένας μεγάλος παραγωγός ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Αντιμέτωπη με τις ζοφερές μακροπρόθεσμες προοπτικές σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου, η Total επιταχύνει την προώθηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συνολικά, η Total βρίσκεται σε καλό δρόμο για εξοικονόμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων φέτος, στοχεύοντας στις περικοπές κόστους στις δραστηριότητές της και όχι σε απολύσεις.

Σχετικά με την Cray Valley παράγει ειδικά χημικά πρόσθετα, χημικές ουσίες εξειδικευμένων υδρογονανθράκων, καθώς και ρητίνες στερέωσης υγρών και πούδρας που χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε κόλλες, λάστιχα, πολυμερή, επιστρώσεις και άλλα υλικά. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες ενέργειας, εκτύπωσης, συσκευασίας (packaging), κατασκευών, κατασκευής ελαστικών και ηλεκτρονικών.

Πηγή: Reuters