Vestas: Νέος επικεφαλής της Vestas Βορείου Αμερικής ο Eduardo Medina

Vestas: Νέος επικεφαλής της Vestas Βορείου Αμερικής ο Eduardo Medina
Τρίτη, 15/09/2020 - 14:04

Νέος πρόεδρος της Vestas Βόρειας Αμερικής διορίστηκε ο Eduardo Medina, αντικαθιστώντας τον Chris Brown που αποχωρεί από την εταιρεία για να συνεχίσει με δική του επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Vestas.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vestas, Henrik Andersen, δήλωσε:

«Η αιολική ενέργεια και η Vestas εισέρχονται σε μια νέα φάση στις ΗΠΑ, όπου θέλουμε να παραμείνουμε ο ισχυρότερος δυνατός συνεργάτης για τους μετόχους μας. Σε αυτήν την μεταβαλλόμενη και συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά, είναι η κατάλληλη στιγμή τόσο για τη νέα ηγεσία στη Vestas Βόρειας Αμερικής, όσο και για τον Chris Brown να συνεχίσει με τη δική του επιχείρηση και, ως εκ τούτου, είμαι πολύ ικανοποιημένος που η συγκεκριμένη διαδοχή μας επιτρέπει να κάνουμε αυτήν την αλλαγή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Chris για την τεράστια συμβολή του και τα σημαντικά αποτελέσματα που έφερε τόσο στη Vestas όσο και στον τομέα ανανεώσιμης ενέργειας των ΗΠΑ και του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες».

Ο Medina, από το 2018 που ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Vestas Μεσογείου, οδήγησε την επιχειρηματική μονάδα στην επίτευξη σημαντικής αύξησης των πωλήσεων και στην αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα σε ένα πολύ μεγάλο και ποικίλο σύνολο αγορών.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Vestas, Juan Araluce, δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Vestas, ο Eduardo Medina απέδειξε την ικανότητά του να προσαρμόζει τις δραστηριότητές του στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και να αυξάνει τις πωλήσεις, βελτιώνοντας παράλληλα την οργανωτική αποδοτικότητα. Σε συνδυασμό με την εμπειρία του στις αμερικανικές εταιρείες, είμαι πεπεισμένος ότι ο Eduardo έχει την εμπειρία και τις ικανότητες να οδηγήσει τη Vestas Βόρειας Αμερικής με δυναμικό τρόπο στη νέα περίοδο της μεταβαλλόμενης δυναμικής της αγοράς».

Ο Medina, ο οποίος επί του παρόντος έχει τη θέση του προέδρου της Vestas Μεσογείου, θα αντικατασταθεί από τον Javier Rodriguez Diez, ανώτερο αντιπρόεδρο των παγκόσμιων πωλήσεων και της επιχειρηματικής μονάδας, ενώ θα μεταβεί στις ΗΠΑ μόλις αρθούν οι περιορισμοί μετανάστευσης που ισχύουν λόγω του ιού Covid-19.