Uniper: Συνεργασία με την GE για την αποανθρακοποίηση των ευρωπαϊκών σταθμών της με βάση το φυσικό αέριο

Uniper: Συνεργασία με την GE για την αποανθρακοποίηση των ευρωπαϊκών σταθμών της με βάση το φυσικό αέριο
Τετάρτη, 22/07/2020 - 13:16

Η γερμανική Uniper πρόκειται να εκπονήσει σχέδιο για την αποανθρακοποίηση των ευρωπαϊκών σταθμών της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το φυσικό αέριο μέχρι τις αρχές του 2021, σε συνεργασία με τη General Electric.

Σε ανακοίνωσή του της Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Uniper, Andreas Schierenbeck, ανέφερε:

«Σε λίγα χρόνια, ο ευρωπαϊκός στόλος της Uniper θα αποτελείται κυρίως από φιλικούς προς το κλίμα σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το φυσικό αέριο, αλλά και από σταθμούς υδροηλεκτρικής ενέργειας απαλλαγμένους από διοξείδιο του άνθρακα».

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη τον περασμένο μήνα, ακολουθεί μια συμφωνία συνεργασίας με τη Siemens για να εξεταστεί η χρήση υδρογόνου σε μονάδες παραγωγής ενέργειας της Uniper, με βάση το φυσικό αέριο, καθώς και η παραγωγή αερίου απαλλαγμένου από άνθρακα από ενέργεια που προέρχεται από τις ανεμογεννήτριές της.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Uniper, λειτουργεί σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το αέριο συνολικής ισχύος περίπου 9 GW, η οποία είναι περισσότερο από το ένα τέταρτο της συνολικής ικανότητας παραγωγής της.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να μειώσει τις εκπομπές της, η Uniper στοχεύει μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να κλείσει τρεις γερμανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τον σκληρό άνθρακα, δηλαδή το ήμισυ της ευρωπαϊκής ισχύς της σε άνθρακα.

Πηγή: Reuters