Κύπρος: Η ExxonMobil μεταθέτει για το 2021 η γεώτρηση στο κοίτασμα του Γλαύκου

Κύπρος: Η ExxonMobil μεταθέτει για το 2021 η γεώτρηση στο κοίτασμα του Γλαύκου
Τρίτη, 23/06/2020 - 16:08

Για το 2021 μετατίθεται το πρόγραμμα εργασιών της επιβεβαιωτικής γεώτρησης του κοιτάσματος Γλαύκου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2020. Αυτό δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ExxonMobil Κύπρου, Βαρνάβας Θεοδοσίου, ενώ παράλληλα ανέφερε πως οι βασικές δραστηριότητες της εταιρείες θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστες, με την εταιρεία να επιδεικνύει αυξημένη προσοχή στη μείωση των εξόδων.

«Αν και είναι δύσκολο να κάνουμε συγκεκριμένες προβλέψεις σε αυτό το στάδιο, πιστεύουμε ότι τελικά η οικονομική δραστηριότητα θα επανέλθει, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα μας και στην ανάκαμψη του κλάδου», εξηγεί, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδοσίου στο κυπριακό InBussinessNews.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Κύπρου υπογραμμίζει, επίσης, ότι «πρωταρχικοί στόχοι της εταιρείας μας είναι η συνέχιση των επενδύσεων σε έργα που δημιουργούν αξία, η διατήρηση της ρευστότητας και η πληρωμή μερίσματος στους μετόχους μας, καθώς και η βέλτιστη χρήση του δυνατού ισολογισμού μας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω της παρούσας κρίσης».

Τέλος, ο κ. Θεοδοσίου εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η Κύπρος θα μπορέσει σύντομα να επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης. «Η Κύπρος έχει αποδειχθεί ανθεκτική στις κρίσεις. Το διαφορετικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση και για μια εξωστρεφή οικονομία, κάτι που δημιουργεί πρόσθετες προκλήσεις. Όμως, ενώ ο covid-19 είχε σημαντικές επιπτώσεις στη διεθνή αγορά, είμαστε πεπεισμένοι ότι το εμπόριο, οι συγκοινωνίες και οι βιομηχανίες θα ανακάμψουν. Ελπίζω ότι ο αρνητικός αντίκτυπος θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό έως το 2020 και πως η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2021».