Λήγει αύριο η προθεσμία του επιδόματος θέρμανσης για την αγορά πετρελαίου

Λήγει αύριο η προθεσμία του επιδόματος θέρμανσης για την αγορά πετρελαίου
Πέμπτη, 30/01/2020 - 13:15

Λήγει αύριο Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 η προθεσμία για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, μέσω του επιδόματος, έπειτα και την παράταση ενός μήνα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος, από 15 Οκτωβρίου 2019 έως και 31 Ιανουαρίου 2020. Σε περίπτωση που η υπολογισθείσα αξία αγοράς υπολείπεται του ανωτέρω ορίου, ο δικαιούχος λαμβάνει επίδομα ίσο με το ήμισυ (1/2) της υπολογισθείσας αξίας των αγορών που πραγματοποίησε το ίδιο διάστημα.

Από τις 5 Φεβρουαρίου έως από τις 30 Απριλίου 2020, αναμένεται να γίνει διασταύρωση των αγορών πετρελαίου θέρμανσης με βάση τα υποβληθέντα φορολογικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης και ο επαναϋπολογισμός του ποσού επιδόματος του κάθε δικαιούχου.

Σε περίπτωση που θα προκύψουν διαφορές μεταξύ του αρχικά καταβληθέντος ποσού και του επαναϋπολογισθέντος οι δικαιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν την διαφορά ή και το σύνολο του επιδόματος που πήραν και αντιστοιχούσε στην ποσότητα πετρελαίου ανάλογα με την ζώνη στην οποία βρίσκεται το σπίτι τους.