ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. – ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ: Ανακοίνωση για Ιδιωτικοποίηση ΕΛΠΕ

Δευτέρα, 12/08/2019 - 18:50

Ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ εξέδωσαν η Εναιάι Ενωτική Σ.Κ. και η ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Ένα μήνα τώρα, από την επομένη των εκλογών, είμαστε μάρτυρες μιας καθημερινής εμπλοκής των ΕΛΠΕ στην δημόσια ειδησεογραφία, από τα πιο επίσημα χείλη (του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υπουργού!!), όχι για τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Εταιρεία, αλλά για το άμεσο ξεπούλημα της!!! συνεχίζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων για τις γνωστές σε όλους μας Αποκρατικοποιήσεις.

Για το σκοπό αυτό, άλλαξαν και την Διοίκηση των ΕΛΠΕ, επαναφέροντας το παλιό (αξέχαστο) σχήμα Διοίκησης που υπήρχε έως και τον Μάιο του 2015!!! Ποιος ξεχνάει άλλωστε, την βρώμικη, πρωτοφανή επίθεση, που ενορχήστρωσαν το 2011 σε βάρος των εργαζομένων, μαζί με την τότε κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τους γνωστούς πρόθυμους «εντός των τειχών»!!!, με στόχο να διαλύσουν την Σύμβασή μας; Αλλά και τα προγράμματα «οικειοθελούς» αποχώρησης, που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας σε όλη την Εταιρεία, με έλλειψη προσωπικού και εμπειρίας σε όλα τα τμήματα και τραγική κατάληξη το φοβερό δυστύχημα του Μαΐου του 2015 στις Β.Ε.Α. με τον θάνατο των 4 συναδέλφων μας; Ακόμα περιμένουμε την ολοκλήρωση της Εισαγγελικής έρευνας, για τις εγκληματικές ευθύνες της τότε Διοίκησης και στελεχών της Εταιρείας!!! Τι έγινε, τα κουκουλώσανε και οι μόνοι που «φταίνε» πάλι, είναι οι αδικοχαμένοι συνάδελφοι μας;;;

Έτσι με τον γνωστό μας πρώην Πρόεδρο των ΕΛΠΕ και πρώην Υπουργό κ. Παπαθανασίου σαν μη εκτελεστικό πρόεδρο και τους ανθρώπους του Λάτση αναβαθμισμένους σε όλες τις κεντρικές θέσεις ευθύνης, τον κ. Σιάμισιη σαν εκτελεστικό Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον κ. Αλεξόπουλο στην δεύτερη εκτελεστική θέση του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, δίνεται πλέον ο έλεγχος της Εταιρείας στην PANEUROPEAN (του Λάτση), με εντολή να προχωρήσουν άμεσα σε νέα προσπάθεια ολοκληρωτικού ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ και με όρους (από ότι είναι φανερό) που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Λάτση!!!

Μας έκανε δε τεράστια εντύπωση, που στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, όπου εγκρίθηκε το νέο Διοικητικό σχήμα της Εταιρείας, μόνο ο ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (Γ. Παπακωνσταντίνου) το καταψήφισε!!!

Ο δεύτερος εκπρόσωπος των εργαζομένων και Γεν. Γραμματέας του Προεδρείου του Σωματείου (Κ. Παπαγιαννόπουλος), το υπερψήφισε!!!, εγκρίνοντας στην πράξη τις αλλαγές και ότι αυτές σημαίνουν, για το παρόν και το μέλλον των ΕΛΠΕ και των εργαζομένων!!! Τι άλλο θα δούμε ακόμη!!! Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Όπως αναφέραμε και στο τελευταίο Δ.Σ. του Σωματείου μας, παρά το ότι το προεδρείο δεν το έβαλε καν σαν θέμα, οι εξελίξεις τρέχουν και δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα.. Όλο το καλοκαίρι, η Κυβέρνηση δρομολογεί εξελίξεις, στη Βουλή, στα ΜΜΕ, στην Εταιρεία, δημιουργώντας τετελεσμένα και το Σωματείο μας λάμπει δια της σιωπής και της απουσίας του!!!

Αντί να ενημερώνει τον κόσμο και τον Ελληνικό λαό, με παρεμβάσεις και δελτία τύπου, αναδεικνύοντας τις θέσεις των εργαζομένων και την αλήθεια για το πόσο εγκληματικό είναι το ξεπούλημα του πιο κερδοφόρου, ενεργειακού παραγωγικού πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας, αυτοί … απλά κάνουν μπάνια!!! και υπερψηφίζουν τις αλλαγές που δρομολογούν Κυβέρνηση και Λάτσης στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ!!! Τους καλούμε να ξυπνήσουν επιτέλους!!! Να σεβαστούν την αγωνία και την οργή των εργαζομένων και να αντιδράσουν!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και ενεργοποίηση!!! Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, το παρόν και το μέλλον της δουλειάς μας, πρέπει να το κάνουμε τώρα!!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, να μην αφήσουν να συντελεστεί αυτό το έγκλημα σε βάρος της Οικονομικής, Ενεργειακής και Πολιτικής αυτοτέλειας της χώρας μας!!! Είναι προϋπόθεση παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά και Οικονομικής ανασύνταξης της Ελλάδας!!!