Κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζητούν για τις εφικτές λύσεις στην Ενεργειακή Μετάβαση

Δευτέρα, 29/11/2021 - 16:44

Την άρρηκτη σχέση ενεργειακού τομέα, οικονομίας και ανάπτυξης σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη θα αναδείξει για ακόμη μία χρονιά το ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 1-2 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα. Το Συνέδριο, το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, με την παρουσία 70 και πλέον διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Ενδεικτικά, στο συνέδριο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων οι: Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος ΡΑΕ, Δρ. Αθανάσιος Δαγούμας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ο Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ, Μιχάλης Σιαμίδης. Χαιρετισμό μέσω μηνύματος βίντεο θα απευθύνει και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει κορυφαία στελέχη από τις μεγαλύτερες - σε εγχώριο και περιφερειακό επίπεδο - ενεργειακές εταιρίες καθώς και διακεκριμένους ερευνητές επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και ακαδημαϊκούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου.

Βασικοί χορηγοί του Συνεδρίου είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ), ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η δικηγορική εταιρεία KG Law. Στους υποστηρικτές συγκαταλέγονται οι ENERGEAN, ENSCO, Elpedison, Mytilineos, Motor Oil Hellas και ΔΕΣΦΑ. Τις δράσεις του συνεδρίου υποστηρίζουν οι εταιρείες Sunlight, EssEnCon, GreenTop και Lamnidis Law. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το energia. gr, το διεθνές Μέσο Foreign Affairs και το energypress. gr

Για περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ(4676/08.10.2021), για τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στην γραμματεία του συνεδρίου μαζί με την ηλεκτρονική εγγραφή.