Ηλεκτροδοτώντας την Ευρώπη με αιολική ενέργεια: Η διαδικτυακή εκδήλωση της ETIPWind που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου

Ηλεκτροδοτώντας την Ευρώπη με αιολική ενέργεια: Η διαδικτυακή εκδήλωση της ETIPWind που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου
Παρασκευή, 21/05/2021 - 13:13

H διαδικτυακή εκδήλωση από την ETIPWind και τη WindEurope με τίτλο Getting fit for 55 and set for 2050: Electrifying Europe with wind energy (Προετοιμασία για το 55 και ρύθμιση για το 2050: Ηλεκτροδοτώντας την Ευρώπη με αιολική ενέργεια) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου και θα συζητηθεί το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη πρόκληση.

Αναλυτικότερα, η έκθεση και το κεντρικό ζήτημα της εκδήλωσης σχετίζεται με την επιδίωξη της ΕΕ για ένα ενεργειακό σύστημα βασισμένο στον ηλεκτρισμό με σκοπό την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Επιπλέον, βασική επιδίωξη είναι η αιολική ενέργεια να αποτελεί το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ιεράρχηση των μελλοντικών τεχνολογιών, υποδομών και επιχειρηματικών μοντέλων που θα επιταχύνουν την ηλεκτροδότηση με βάση τις ανανεώσιμες πηγές.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν ζητήματα όπως ποιες τεχνολογίες, πολιτικές και κίνητρα μπορούν να βοηθήσουν στην ηλεκτροδότηση με βάση τον άνεμο. Ένα ακόμη ζήτημα σχετίζεται με τους τομείς που χρειάζεται Έρευνα και Καινοτομία για τον μετασχηματισμό του ενεργειακού συστήματος.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου στις 15:00-17:30 CEST και η εγγραφή είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα της εκδήλωσης: ΕΔΩ