BP: Επένδυση 220 εκατομμυρίων δολαρίων σε ηλιακά έργα στις ΗΠΑ

BP: Επένδυση 220 εκατομμυρίων δολαρίων σε ηλιακά έργα στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 02/06/2021 - 12:41

Η BP αύξησε τις επενδύσεις της στην αγωρά ΑΠΕ των ΗΠΑ την αγορά 220 εκατομμυρίων δολαρίων έργων ηλιακής ενέργειας από την 7X Energy.

Η συμφωνία, για περιουσιακά στοιχεία με παραγωγική ικανότητα 9 GW, σηματοδοτεί την πρώτη ανεξάρτητη επένδυση της BP στην ηλιακή αγορά από τότε που αγόρασε μερίδιο στον μεγαλύτερο προγραμματιστή ηλιακής ενέργειας της Ευρώπης το 2017, τη Lightsource.

Μάλιστα, η BP δήλωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα αναπτυχθούν μέσω της κοινής επιχείρησης με την Lightsource BP.

«Σύμφωνα με τη στρατηγική μας, θα στοχεύσουμε στην ενσωμάτωση αυτών των έργων με τις υπάρχουσες χερσαίες και υπεράκτιες αιολικές εταιρείες, το φυσικό αέριο και τις εμπορικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις για να δώσουμε στους πελάτες αυτό που θέλουν"» δήλωσε ο πρόεδρος της BP Αμερικής, Dave Lawler.

Τα έργα που αποκτήθηκαν κατανέμονται σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ, με τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια στο Τέξας και το Midwest, δήλωσε η BP.

Σημειώνεται ότι σε μια από τις πιο φιλόδοξες στρατηγικές του ενεργειακού τομέα, η BP σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά 40% και την ενισχυση των επιχειρήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 20 φορές έως το 2030.

Πηγή: Reuters