EDPR: Συγκέντρωση κεφαλαίου 1,5 δις ευρώ για την ανάπτυξη 20 GW ΑΠΕ

EDPR: Συγκέντρωση κεφαλαίου 1,5 δις ευρώ για την ανάπτυξη 20 GW ΑΠΕ
Τετάρτη, 03/03/2021 - 13:16

Η EDP και η EDPR σχεδιάζουν τη συγκέντρωση κεφαλαίου άνω του 1 δις ευρώ μέσω μιας νέας προσφοράς μετοχών στο πλαίσιο ενός σχεδίου Capex 19 δις ευρώ με σκοπό την ανάπτυξη περίπου 20 GW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2025.

Η Citigroup Global Markets Europe και η Morgan Stanley Europe έχουν λάβει εντολή από την EDPR να ξεκινήσουν μια προσφορά μετοχών EDPR μέσω μιας επιταχυνόμενης δημιουργίας βιβλίων με στόχο ακαθάριστα έσοδα περίπου 1,5 δις ευρώ.

Οι μετοχές θα προσφέρονται για αγορά αποκλειστικά από εξειδικευμένους και θεσμικούς επενδυτές. Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου, η EDPR θα καθορίσει και θα ανακοινώσει την τιμή έκδοσης και τα τελικά ακαθάριστα έσοδα.

Για να διευκολυνθεί η τιμολόγηση και ο διακανονισμός, η EDP θα δανείσει μετοχές της EDPR στις τράπεζες και οι τράπεζες θα τοποθετήσουν τέτοιες μετοχές σε καταρτισμένους και θεσμικούς επενδυτές.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του βιβλίο, και μετά από έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της EDPR, η εταιρεία θα προτείνει αύξηση κεφαλαίου ίσο με το ακαθάριστο προϊόν που θα εγγραφεί πλήρως από τις τράπεζες.

Η εξουσιοδότηση θα ζητηθεί μέσω ενός προτεινόμενου ψηφίσματος στη γενική συνέλευση των μετόχων της EDPR που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου 2021, δήλωσε η εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι, με την προϋπόθεση ότι το ανωτέρω ψήφισμα θα εγκριθεί από τους μετόχους στη συνεδρίαση, οι τράπεζες θα προσυπογράψουν την αύξηση κεφαλαίου στην EDPR και θα επιστρέψουν τις μετοχές αυτές στην EDP.

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου, η συμφωνία μετοχικού δανεισμού μεταξύ της EDP και των Τραπεζών θα διευθετηθεί με τα έσοδα του βιβλίου, δήλωσε η EDP.