EDF Renewables: Ξεκινά την κατασκευή χερσαίου αιολικού πάρκου 30 MW στην Σκωτία

EDF Renewables: Ξεκινά την κατασκευή χερσαίου αιολικού πάρκου 30 MW στην Σκωτία
Δευτέρα, 22/02/2021 - 14:02

Η EDF Renewables ξεκινά την κατασκευή του χερσαίου αιολικού πάρκου West Benhar, ισχύος 30 MW στη Σκωτία την 1η Μαρτίου.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα φτάσει στον ιστότοπο στο North Lanarkshire αφού εξασφαλίσει τη συγκατάθεση για αλλαγές στο σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης του ύψους των ανεμογεννητριών από τα 138,5 μέτρα στα 149,9 μέτρα.

Η συγκατάθεση είναι διαθέσιμη για οκτώ ανεμογεννήτριες, αλλά μόνο επτά θα εγκατασταθούν και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις ανεμογεννήτριες της Vestas τύπου V117-4.3MW.

Η διάρκεια του έργου υπολογίζεται στους 15 μήνες, με την παράδοση των ανεμογεννητριών να ξεκινά στα μέσα Φεβρουαρίου 2022 για να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022.

Ο διευθυντής του έργου Στέλιος Χριστοδούλου δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινούν οι εργασίες, αυτό το έργο είναι μια σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των χερσαίων έργων που αναπτύσσουμε. Όχι μόνο θα επιταχύνει το ταξίδι μας σε ένα καθαρό μέλλον, αλλά δείχνει τη δέσμευσή μας για επενδύσεις και ανάπτυξη στη Σκωτία. Θα συνεργαστούμε με τις τοπικές κοινότητες τους επόμενους μήνες για να τις ενημερώσουμε για το έργο και να συζητήσουμε τόσο το κοινοτικό ταμείο όσο και τις ευκαιρίες για κοινοτικές επενδύσεις».