Siemens Gamesa: Μεγάλη παραγγελία ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Courseulles-sur-Mer 448 MW στη Γαλλία

Siemens Gamesa: Μεγάλη παραγγελία ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Courseulles-sur-Mer 448 MW στη Γαλλία
Δευτέρα, 22/02/2021 - 13:30

Η Siemens Gamesa δέχτηκε μία νέα παραγγελία ανεμογεννητριών για το υπεράκτι αιολικό πάρκο Courseulles-sur-Mer συνολικής ισχύος 448 MW στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας.

Το αιολικό έργο το οποίο βρίσκεται 10 χιλιόμετρα ανοικτά από την του Bessin αναπτύσσεται από την κοινοπραξία των EDF Renewables, Enbridge και WPD.

Η Siemens Gamesa πρόκειται να παρέχει στο αιολικό έργο 64 ανεμογεννήτριες ισχύος 7 MW η καθεμία και επιπλέον θα παρέχει και υπηρεσίες συντήρησης 15 ετών.

Αναφέρεται ότι η εγκατάσταση και λειτουργία των ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο, προγραμματίζεται για το 2024.

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι τόσο οι νασέλες όσο και τα οτερύγια των ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο θα παραχθούν στη μονάδα της Siemens Gamesa, που βρίσκεται υπό κατασκευή, στη Χάβρη.

Η εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο το μεγαλύτερο έργο στη γαλλική βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι η έναρξη λειτουργίας του πάρκου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο Marc Becker, διευθύνων σύμβουλος της υπεράκτιας μονάδας της Siemens Gamesa, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε και πάλι ο συνεργάτης επιλογής για τις EDF Renewables, Enbridge και WPD, και που θα τους παραδώσουμε τη δεύτερη υπεράκτια παραγγελία στη Γαλλία.

«Καθώς ξεκλειδώνουμε περισσότερο το μέλλον της αιολικής ενέργειας στη Γαλλία, τους ευχαριστούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην τεχνολογία, τους ανθρώπους και τα φιλόδοξα αναπτυξιακά μας σχέδια στη χώρα. Οι εγκαταστάσεις μας στο Χάβρη και το έργο Courseulles-sur-Mer, συμπεριλαμβανομένης της παροχής των υπηρεσιών μας, θα παρέχουν τοπικές θέσεις εργασίας και αξία για τα επόμενα χρόνια».