Enel: Συνδεση στο δύκτιο της επέκτασης του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στη Νότια Αμερική

Enel: Συνδεση στο δύκτιο της επέκτασης του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στη Νότια Αμερική
Παρασκευή, 19/02/2021 - 11:41

Η Enel Green Power της Βραζιλίας ξεκίνησε εμπορικές δραστηριότητες σε μία επέκταση του φωτοβολταϊκού πάρκου Sao Goncalo, ισχύος 133MW, το οποίο θα ανέλθει συνολικά στα 864 MW όταν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία αργότερα μέσα στο έτος.

Η κατασκευή του πρώτου τμήματος του πάρκου, ισχύος 475 MW, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, ενώ συνδέθηκε στο δίκτυο τον Ιανουάριο του 2020. Τον Αύγουστο του 2019, η Enel ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής της επέκτασης του ηλιακού πάρκου Sao Goncalo, ισχύος 133 MW. Μια περαιτέρω επέκταση των 256 MW, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 2020, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Σημειώνεται ότι ολόκληρο το ηλιακό πάρκο ισχύος 864 MW θα περιλαμβάνει περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Νότια Αμερική και βρίσκεται στην περιοχή Sao Goncalo do Gurgueia, βορειοανατολικά του Piaui της Βραζιλίας.

Σχετικά με την αναφερόμενη επέκτασης των 133MW αποτελεί μία επένδυση περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power, Salvatore Bernabei, δήλωσε:

«Η έναρξη λειτουργίας της πρώτης επέκτασης του καινοτόμου ηλιακού πάρκου στο Sao Goncalo αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Enel Βραζιλίας, ενισχύοντας την ηγετική μας θέση στην αγορά παραγωγής ηλιακής ενέργειας της χώρας. Παρά τις δυσκολίες του τρέχοντος σεναρίου, ξεκινήσαμε πρόσφατα την κατασκευή 1.3 GW ανανεώσιμης ισχύος στη Βραζιλία, η οποία περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα 256 MW του ηλιακού πάρκου Sao Goncalo. Επομένως, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να συμβάλουμε περαιτέρω στον αναπτυσσόμενο τομέα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και να οδηγήσουμε την πράσινη ανάκαμψη στη Βραζιλία, όπως το καταφέρνουμε και παγκοσμίως».