ΕDF Renewables και Shell υπογράφουν Μνημόνιο Κατανόησης με εργατικά συνδικάτα στο Νιου Τζέρσεϋ ως μέρος της προσφοράς τους για τη νέα δημοπρασία αιολικής ενέργειας

ΕDF Renewables και Shell υπογράφουν Μνημόνιο Κατανόησης με εργατικά συνδικάτα στο Νιου Τζέρσεϋ ως μέρος της προσφοράς τους για τη νέα δημοπρασία αιολικής ενέργειας
Παρασκευή, 19/02/2021 - 12:20

Η EDF Renewables και η Shell ήρθαν σε συμφωνία με Μνημόνιο Κατανόησης με έξι ενώσεις του Νιου Τζέρσεϋ ως μέρος της προσφορά της στον νέο γύρο δημοπρασίας για υπεράκτια αιολικά έργα στης Πολιτείας.

Η συμφωνία εργασίας καλύπτει την εκπαίδευση των ντόπιων κατοίκων και των εμπόρων καθώς και τη χρήση της συνδικαλιστικής εργασίας και των εργοδοτών όπου είναι δυνατόν, σύμφωνα με την κοινοπραξία Atlantic Shores.

Καλύπτει επίσης την υποστήριξη του προγράμματος Helmets to Hardhats, το οποίο βοηθά το στρατιωτικό προσωπικό και το προσωπικό της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, καθώς και τους εθνικούς φρουρούς και τους εφέδρους, να μπορούν να μεταβαίνουν σε μία νέα καριέρα στον υπεράκτιο αιολικό τομέα.

Το Μνημόνιο Κατανόησης έχει υπογραφεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ξυλουργών των κρατών του Ανατολικού Ατλαντικού, τη Διεθνή Ένωση Εργαζομένων της Βόρειας Αμερικής, τη Διεθνή Αδελφότητα των Εργαζομένων Ηλεκτρικής Ενέργειας, την Τοπική 456, την Τοπική 400 και την Τοπική 351, τη Διεθνή Ένωση Μηχανικών Λειτουργικών Τοπικών 825, την τη Διεθνή Σιδηρουργών και το Ανατολικό Τοπικό Συμβούλιο Millwright.

Εάν επιλεγεί, το έργο αιολικής ενέργειας θα δημιουργήσει εκατοντάδες άμεσες τοπικές θέσεις εργασίας και θα παράγει έως και 2,3 GW ανανεώσιμης ενέργειας, δήλωσε ο προγραμματιστής.

Ο Joris Veldhoven, εμπορικός διευθυντής της Atlantic Shores δήλωσε:

«Ως προγραμματιστής, είμαστε περήφανοι που δεσμευόμαστε να συνεργαζόμαστε με αυτά τα έξι συνδικάτα, να εκπαιδεύουμε και να καλλιεργούμε ένα ισχυρό υπεράκτιο αιολικό δυναμικό. Ελπίζουμε ότι αυτό θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για τοπικές εργασιακές συνεργασίες στην υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας».