Engie: Σχεδιάζει την κατασκευή της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας στο Βέλγιο

Engie: Σχεδιάζει την κατασκευή της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας στο Βέλγιο
Πέμπτη, 18/02/2021 - 13:31

Η εταιρεία Engie και η εταιρεία ανακύκλωσης Renewi έχουν λάβει άδεια για την κατασκευή της υψηλότερης ανεμογεννήτριας στο Βέλγιο.

Η ανεμογεννήτρια θα τοποθετηθεί στην τοποθεσία της Renewi στο λιμάνι της Γάνδης, και σύμφωνα με την άδεια, το μέγιστο ύψος της ανεμογεννήτριας μπορεί να φτάσει τα 242,5 μέτρα.

Μάλιστα, χάρη σε αυτήν την ανεμογεννήτρια η Renewi θα μπορεί να καλύψει περίπου το 75% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια με ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται τοπικά.

Όμως, του παρόντος, η Engie απασχολεί τις προετοιμασίες για την κατασκευή της ανεμογεννήτριας. Αναφέρεται ότι, δεδομένου του μεγαλύτερου χρόνου παράδοσης των τμημάτων των ανεμογεννητριών, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ενώ η λειτουργία της προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η κατασκευή μιας νέας ανεμογεννήτριας στο βιομηχανικό περιβάλλον του λιμένα της Γάνδης σημαίνει ότι η ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια μπορεί χρησιμοποιηθεί απευθείας από τις γύρω εταιρείες.

Η εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης Renewi στο στο λιμάνι της Γάνδης θα γίνει ακόμη πιο βιώσιμη ότανεξοπλιστεί με την ανεμογεννήτρια τελευταίας γενιάς.

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν τις ανεμογεννήτριες ολοένα μεγαλύτερες και αποδοτικότερες, καθιστώντας δυνατή την αξιοποίηση του δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε βιομηχανικές περιοχές, όπως της Renewi.

Σημειώνεται ότι η νέα ανεμογεννήτρια ισχύος 4,5 MW αναμένεται να παράγει περίπου 13 εκατομμύρια KWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, κάτι που ισοδυναμεί περίπου με την ετήσια κατανάλωση 4300 νοικοκυριών.

Τέλος , η Renewi θα μπορέσει να μειώσει άμεσα την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας περίπου κατά 75%, εξοικονομώντας περίπου 5700 τόνους CO2, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές περίπου 2600 πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.