Dogger Bank: Η Hitachi ABB Power Grids αναλαμβάνει τη σύνδεση στο δίκτυο και της τρίτης φάσης του Dogger Bank

Dogger Bank: Η Hitachi ABB Power Grids αναλαμβάνει τη σύνδεση στο δίκτυο και της τρίτης φάσης του Dogger Bank
Τετάρτη, 17/02/2021 - 15:43

Η Hitachi ABB Power Grids πρόκειται να συνδέσει τον τρίτο σύνδεσμο μετάδοσης ρεύματος από το υπεράκτιο αιολικό έργο Dogger Bank, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από την ηπειρωτική χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το αιολικό πάρκο Dogger Bank στη Βόρεια Θάλασσα θα έχει συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύ 3.6 GW, αρκετή για να τροφοδοτήσει έξι εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι συγκεκριμενη σύμβαση υπόκειται σε οικονομικό κλείσιμο της τρίτης φάσης του αιολικού συγκροτήματος Dogger Bank, η οποία αυτή τη στιγμή προβλέπεται για τα τέλη του 2021.

Παρέχοντας την υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος, η τεχνολογία HVDC Light της Hitachi ABB Power Grids συνεχίζει να διαμορφώνει το υπεράκτιο τοπίο ισχύος, επιτρέποντας την αποτελεσματική μετάδοση και τη δυναμική ενσωμάτωση της μακρινής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο χερσαίο δίκτυο.

Το αιολικό έργο Dogger Bank θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της βρετανικής κυβέρνησης για την επίτευξη των 40 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος και τη μείωση των εκπομπών κατά 68% έως το 2030.

Σημειώνεται ότι η τεχνολογία HVDC Light αποτελεί βασικό παράγοντα για τα απομακρυσμένα αιολικά πάρκα στα ανοικτά των ακτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με μια ανεξάρτητη αξιολόγηση του κύκλου ζωής, η εφαρμογή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας θα μειώσει τον αντίκτυπο του CO2 σε όλη τη διάρκεια ζωής του έργου, κατά σχεδόν στα δύο τρίτα, σε σύγκριση με τις εγκαταστάσεις που είχαν τεθεί σε λειτουργία στο παρελθόν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hitachi ABB Power Grids της επιχείρησης ολοκλήρωσης δικτύου, Niklas Persson, δήλωσε:

«Μαζί, με πελάτες και συνεργάτες, διαδραματίζουμε βασικό ρόλο στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης. Η τεχνολογία HVDC συμβάλλει σημαντικά στο μέλλον ενός ενεργειακά ουδέτερου άνθρακα, επιτρέποντας την ολοκλήρωση της μεγάλης κλίμακας και απομακρυσμένης παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η επιλογή για άλλη μια φορά υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη των πελατών μας στις κορυφαίες μας τεχνολογίες και δυνατότητες παράδοσης».

Ο διευθυντής του έργου Dogger Bank Wind Farm, Steve Wilson πρόσθεσε:

«Η επιβεβαίωση της συνεργασίας μας με την Hitachi ABB Power Grids και στις τρεις φάσεις του Dogger Bank Wind Farm είναι ένα άλλο σημαντικό ορόσημο. Η συνεργασία θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε τη βέλτιστη απόδοση κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, των προμηθειών και των κατασκευαστικών εργασιών, ενώ η χρήση της κορυφαίας τεχνολογίας HVDC στην αγορά θα εξασφαλίσει την αποτελεσματική και αξιόπιστη μετάδοση ανανεώσιμης ενέργειας για έξι εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν όλες οι φάσεις του αιολικού πάρκου τεθούν σε λειτουργία».