Σύσκεψη Παπαθανάση –Γεωργιάδη υπό τον Μητσοτάκη με για την επένδυση της RWE

Σύσκεψη Παπαθανάση –Γεωργιάδη υπό τον Μητσοτάκη με για την επένδυση της RWE
Τετάρτη, 17/02/2021 - 20:01

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παρακολούθηση της επένδυσης της RWE στη Δυτική Μακεδονία σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων έως και 2 Γιγαβάτ.

Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE, Dr. Rolf Martin Schmitz και ο διάδοχός του, Dr. Markus Krebber καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Eπιτροπής Oικονομίας και Eπενδύσεων του Ελληνογερμανικού Eπιμελητηρίου και σύμβουλος της RWE στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Πατεράκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της, κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της RWE Renewables GmbH, με σκοπό την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος (JVCo).