Statkraft: Υπογραφή PPA με την Aquila Capital για ηλιακό έργο στην Ισπανία

Statkraft: Υπογραφή PPA με την Aquila Capital για ηλιακό έργο στην Ισπανία
Τετάρτη, 17/02/2021 - 15:01

Η Statkraft και η Aquila Capital υπέγραψαν την πρώτη τους Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικήης Ενέργειας (PPA) στην Ισπανία για το ηλιακό έργο Albeniz, ισχύος 50 MW στην Ανδαλουσία, για λογαριασμό του πελάτη της Aquila.

Το πενταετές PPA τίθεται σε ισχύ το 2022 βάσει του οποίου η Aquila Capital θα παρέχει στη Statkraft 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε ανταγωνιστικά επίπεδα τιμών.

Σημειώνεται ότι η άδεια κατασευής του ηλιακού πάρκου εκδόθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2020 και οι εργασίες κατασκευαστικές άρχισαν στις αρχές του Ιανουαρίου 2021.

Το ηλιακό πάρκο Albeniz βρίσκεται στην Αλμερία, στη Νοτιοανατολική Ισπανία και θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 50 MW.

Μόλις συνδεθεί στο δίκτυο, αυτό το πάρκο θα παράγει 103 GWh ηλιακής ενέργειας ετησίως, εκ των οποίων η Statkraft θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, η ισχύς που παράγεται από αυτό το ηλιακό πάρκο αναμένεται να εξοικονομήσει 32.960 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.

Ο αντιπρόεδρος της Statkraft Νοτίου Ευρώπης, Simon Kornek, δήλωσε:

«Η ενέργεια που παράγεται από το ηλιακό πάρκο Albeniz θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια των βιομηχανικών και εμπορικών πελατών μας στην Ιβηρική και στην Ευρώπη ευρύτερα. Στη Statkraft, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ιδιωτική αγορά PPA θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες απαιτήσεις των αγοραστών πράσινης ενέργειας.Έτσι, είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να βοηθήσουμε τους ευρωπαίους πελάτες μας και τις αλυσίδες εφοδιασμού της να μετατραπούν σε 100% ανανεώσιμη ισχύ και να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας τους».

Αναφέρεται ότι η συνεργασία της Aquila Capital με τη Statkraft στις σκανδιναβικές χώρες συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια και έχει οδηγήσει σε σημαντικές δραστηριότητες όπως η εξαγορά της Småkraft AS από την Aquila το 2015.

Ο επικεφαλής του γραφείου αγορών της Aquila Capital, Joakim Johnsen, δήλωσε:

«Η Aquila Capital έχει μια μακροχρόνια σχέση με τη Statkraft στις σκανδιναβικές χώρες, όπου έχουμε συνεργαστεί σε διάφορα ανανεώσιμα έργα. Ένα συμβόλαιο με το Statkraft στην Ισπανία είναι ένα νέο ορόσημο στη σχέση μας και δείχνει τη σημασία της ισπανικής αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις επιχειρήσεις μας».