Vestas: Προμήθεια καλωδίων από τη Nexans για τις ανεμογεννήτριες EnVentus

Vestas: Προμήθεια καλωδίων από τη Nexans για τις ανεμογεννήτριες EnVentus
Τετάρτη, 17/02/2021 - 14:15

Η Nexans εξασφάλισε μια διετή παγκόσμια σύμβαση προμήθειας με τη Vestas για την παροχή περίπου ενός εκατομμυρίου καλωδίων Windlink για ανεμογεννήτριες χερσαίων αιολικών πάρκων στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Βραζιλία.

Αυτή η τελευταία συμφωνία επεκτείνει τη μακροχρόνια θέση της Nexans ως κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής για τη Vestas.

Τα κιτ καλωδίων χαμηλής τάσης (LV) και μέσης τάσης (MV) θα εγκατασταθούν εντός χερσαίων ανεμογεννητριών της Vestas ισχύος 2, 3 και 4 MW. Τα καλώδια που θα παρέχει η Nexans ση Vestas θα παρέχουν προ-συνδεδεμένες, προ-δοκιμασμένες και εύκολες στην εφαρμογή συνδέσεις για λειτουργίες τροφοδοσίας, ελέγχου και επικοινωνίας εντός των των νασέλων, των πυλώνων και τω πάνελ ελέγχου.

Επιπλέον, θα διαθέτουν μόνωση από καουτσούκ, θερμοπλαστικό ή σιλικόνη, σύμφωνα με την ξεχωριστή τους εφαρμογή.

Μια σημαντική νέα εξέλιξη για αυτό το τελευταίο συμβόλαιο θα είναι η χρήση υλικών χωρίς μόλυβδο στην κατασκευή καλωδίων MV.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nexans Christopher Guérin είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείνουμε περαιτέρω τη σχέση μας με τη Vestas.

Το όραμά μας είναι να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που να είναι ασφαλέστερος, βιώσιμος, ανανεώσιμος, απαλλαγμένος από άνθρακα και προσβάσιμος σε όλους και οι ανεμογεννήτριες που κατασκευάζει η Vestas είναι ιδανικές για αυτό το όραμα. Είναι επίσης ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι οι λύσεις μας θα τοποθετηθούν στην πλατφόρμα EnVentus επόμενης γενιάς, που επιτρέπει στις ανεμογεννήτριες να παρέχουν περισσότερη αιολική ενέργεια αποτελεσματικά».