Lightsource BP: Απόκτηση ηλιακού χαρτοφυλακίου 845 MW στην Ισπανία

Lightsource BP: Απόκτηση ηλιακού χαρτοφυλακίου 845 MW στην Ισπανία
Δευτέρα, 15/02/2021 - 13:04

Η Lightsource BP απέκτησε ένα ηλιακό χαρτοφυλάκιο 845 MW στην Ισπανία από την Iberia Solar.

Η Lightsource BP και η Iberia Solar, θα συνεργαστούν για την ολοκλήρωση του έργου του του αγωγού, που αποτελείται από πέντε ιστότοπους στις αυτόνομες κοινότητες Καστίλλη-Λα Μάντσα και Καστίλλη και Λεόν.

Στη συνέχεια, η Lightsource BP θα φέρει τα έργα σε οικονομικό κλέισιμο και θα ξεκινήσει την κατασκευή τους το 2022.

Σημειώνεται ότι με αυτόν τον τελευταίο αγωγό, η Lightsource BP έχει τώρα συνολικά 2.25 GW έργων σε ανάπτυξη ή υπό κατασκευή στην Ισπανία, προσφέροντας ένα «γεωγραφικά ισορροπημένο» χαρτοφυλάκιο σε μία από τις βασικές για αυτή αγορές ανάπτυξης.

Η υπογραφή αυτής της εταιρικής σχέσης αυξάνει τις συνολικές εξαγορές της Lightsource BP για το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε περισσότερα από 1,9 GW.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Lightsource BP για την Ευρώπη και τον κόσμο, Kareen Boutonnat, δήλωσε:

«Αυτή η συμφωνία φέρνει τις συνολικές μας εξαγορές σχεδόν στα 2GW μόνο το 2021. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι ήρθαμε για να μείνουμε και είμαστε σε εξαιρετική θέση για να εδραιωθούμε στην Ισπανία ακόμη περισσότερο φέτος. Η ομάδα μας με έδρα τη Μαδρίτη αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή επιχείρηση της Lightsource BP και προσλαμβάνουμε ενεργά για να ενισχύσουμε την παρουσία μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Iberia Solar καθώς η συνεργασία μας, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την φιλοδοξία μας για να παρέχουμε προσιτή και βιώσιμη ηλιακή ενέργεια για επιχειρήσεις και κοινότητες στην Ισπανία».