ΟΧ2: Απέκτησε το μεγαλύτερο αιολικό έργο στη Φινλανδία, ισχύος 400 MW

ΟΧ2: Απέκτησε το μεγαλύτερο αιολικό έργο στη Φινλανδία, ισχύος 400 MW
Δευτέρα, 15/02/2021 - 12:45

Η σκανδιναβική εταιρεία OX2 απέκτησε τα δικαιώματα στο αιολικό έργο Lestijarvi, ισχύος 400 MW, στη Φινλανδία σε μη γνωστή τιμή.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της χώρας, το οποίο βρίσκεται στο δήμο Lestijarvi στην Κεντρική Οστρομποθνία, και θα διαθέτει έως και 72 ανεμογεννήτριες ύψους 240 μέτρων.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας και 55 χιλιομέτρων ηλεκτροφόρων γραμμών των 400kV για τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ετήσια παραγωγή ενέργειας θα είναι περίπου 1,4 TWh, που αντιστοιχεί περίπου στο 2% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία.

Τα σχέδια και οι άδειες κατασκευής για το Lestijarvi βρίσκονται νόμιμα σε ισχύ, δήλωσε η OX2.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει κατά το επόμενο έτος, ενώ δεν θα χρηματοδοτηθεί από κρατικές επιδοτήσεις.

Ο διευθυντής της OX2 Φινλανδίας, Teemu Loikkanen, δήλωσε:

«Η απόκτηση των δικαιωμάτων του έργου για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Φινλανδίας είναι ένα σημαντικό και ευπρόσδεκτο έργο για εμάς. Τα μεγαλύτερα οφέλη από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιτυγχάνονται όταν υλοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα. Εκτός από το αιολικό πάρκο, θα κατασκευάσουμε μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 1300 MW, και με το κοντινό έργο αιολικής ενέργειας Halsua, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πολλές ευκαιρίες εργασίας».