Vestas: Νέα παραγγελία 29 MW για αιολικό πάρκο στη Σικελία

Vestas: Νέα παραγγελία 29 MW για αιολικό πάρκο στη Σικελία
Δευτέρα, 08/02/2021 - 14:18

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ύψους 29 MW για το αιολικό πάρκο Mazara Messer Andrea, που θα βρίσκεται στη Mazara del Vallo, στη Σικελία.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση οκτώ ανεμογεννητριών τύπου V136-3,45 MW που παραδίδονται σε 3,6 MW Power Optimized Mode. Η Vestas θα παρέχει επίσης υπηρεσίες συντήρησης O&M στο αιολικό πάρκο για τουλάχιστον 10 χρόνια βάσει τη συμφωνίας Active Output Management 4000 (AOM 4000).

Η εταιρεία αναφέρει ότι η παράδοση των ανεμογεννητριών προγραμματίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται ότι η παραγγελία έχει υποβληθεί από τον ιταλικό φορέα αιολικής ενέργειας E2i Energie Speciali Srl, μια εταιρεία που ανήκει στην F2i (Fondi italiani per le infrastrutture) και την Edison.

Ο Marco Peruzzi, Πρόεδρος της E2i Energie Speciali και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Θεσμικών Θεμάτων, Κανονισμών, Κλιματικής Αλλαγής και Αειφορίας της Edison, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε αυτήν τη νέα συμφωνία εφοδιασμού με τη Vestas, που είναι χρόνια συνεργάτης μας, για να κατασκευάσουμε το πιο πρόσφατο αιολικό μας πάρκο στη Mazara, που αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την πράσινη μετάβαση και τους στόχους μας για αποανθρακοποίηση».

Ο Rainer Karan, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Νότιας Ευρώπης και Τουρκίας, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την E2i Energie Speciali, μια βασική εταιρεία για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ιταλία και έναν από τους πιο μακροχρόνιους πελάτες μας στη χώρα. Τα αιολικά τους έργα έχουν ενσωματώσει διάφορες ανεμογεννήτριες της Vestas, και με αυτήν την παραγγελία παρουσιάζουμε για άλλη μια φορά πώς η τεχνολογία της Vestas συνεχίζει να προσφέρει νικηφόρες λύσεις στους πελάτες μας που συμμετέχουν στους ιταλικούς διαγωνισμούς».

Συμπεριλαμβανομένου αυτού του έργου, η Vestas έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 1,3 GW συμβολαίων που προέρχονται από δημοπρασίες στην Ιταλία, αντιπροσωπεύοντας ένα ποσοστό αγοράς μεγαλύτερο του 40%.