Mitsubishi: Θα παρέχει αιολική ενέργεια μέσω της Eneco στην Amazon Ευρώπης

Mitsubishi: Θα παρέχει αιολική ενέργεια μέσω της Eneco στην Amazon Ευρώπης
Δευτέρα, 08/02/2021 - 14:48

Η ιαπωνική εταιρεία Mitsubishi θα συνάψει συμφωνία για την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της Amazon μέσω της ολλανδικής της μονάδας, Eneco, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα Nikkei τη Δευτέρα.

Ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο που θα κατασκευαστεί από την Eneco και αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο το 2023 θα παρέχει 130 MW ετησίως σε πολλές εγκαταστάσεις της Amazon, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού κέντρου δεδομένων της.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι ιαπωνικοί εμπορικοί οίκοι επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην καθαρότερη ενέργεια, καθώς συντάσσονται με την παγκόσμια μετατόπιση από τον άνθρακα και άλλα ορυκτά καύσιμα στην ανανεώσιμη ενέργεια.

Η Amazon, η οποία μεταφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια αντικείμενα ετησίως και έχει τεράστιο αποτύπωμα στις μεταφορές και τα κέντρα δεδομένων, αντιμετώπισε διαμαρτυρίες από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και πίεση από τους υπαλλήλους της να αναλάβουν δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Έτσι δεσμεύτηκε ότι θα επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2040.

Υπογραμμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, μια κοινοπραξία μεταξύ της Eneco και της Royal Dutch Shell, κέρδισε σε διαγωνισμό για την κατασκευή αιολικού πάρκου 750 MW στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Ολλανδίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Mitsubishi, μαζί με την ιαπωνική εταιρεία Chubu Electric Power, αγόρασε την Eneco πέρυσι σε μια συμφωνία ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: Reuters