Vattenfall: Ο αιολικός τομέας της εταιρείας σημείωσε μικρή αύξηση κερδών το δ' τρίμηνο του 2020

Vattenfall: Ο αιολικός τομέας της εταιρείας σημείωσε μικρή αύξηση κερδών το δ' τρίμηνο του 2020
Παρασκευή, 05/02/2021 - 11:46

Η Vattenfall ανέφερε μια μικρή αύξηση των κερδών για την αιολική της επιχείρησή της το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η αιολική επιχείρηση σημείωσε υποκείμενα κέρδη 1,72 εκατ. κορωνών Σουηδίας (167 εκατ. Ευρώ) τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, σε σύγκριση με τις 1,68 εκατ. κορώνες την ίδια περίοδο του 2019.

Μάλιστα, η παραγωγή ανέμου από το χαρτοφυλάκιο της Vattenfall έφτασε τις 3,1 TWh κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, μία μικρή αύξηση από τα 2,9 TWh το ίδιο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019.

Σημειώνεται ότι οι καθαρές πωλήσεις ήταν αμετάβλητες σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Στα κέρδη συνέβαλε θετικά και η νέα ισχύς από το έργο Princess Ariane, η οποία αντισταθμίστηκε από τη χαμηλότερη διαθεσιμότητα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Vattenfall σημειώνει τα κυριότερα σημεία του τριμήνου, μεταξύ των οποίων είναι η παραχώρηση άδειας από τον Δανικό Οργανισμό Ενέργειας τον Δεκέμβριο για την έναρξη εργασιών κατασκευής στα υπεράκτια αιολικά πάρκα Vesterhav Syd και Nord (350MW) στα δυτικά παράλια της Δανίας, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία το 2024. Επιπλέον, τον Δεκέμβριο τέθηκε σε λειτουργία το χερσαίο αιολικό πάρκο Moerdijk στις Κάτω Χώρες.

Τέλος ελήφθη η τελική επενδυτική απόφαση για το ηλιακό πάρκο Kogel-Leizen 28 MW στη Γερμανία, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.