EDF: Ξεκινά της κατασκευή πλωτής ηλιακής εγκατάστασης στη Γαλλία

EDF: Ξεκινά της κατασκευή πλωτής ηλιακής εγκατάστασης στη Γαλλία
Πέμπτη, 04/02/2021 - 14:33

Ξεκίνησε η κατασκευή ενός πλωτού ηλιακού έργου ισχύος 20 MW στη Γαλλία από την EDF Renewables.

Το έργο, το οποίο θα κατασκευαστεί σε δεξαμενή στον δήμο Lazer της Γαλλίας θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων ανάπτυξης της φωτοβολταϊκής ενέργειας που έχει τεθεί από τη γαλλική κυβέρνηση. Επιπλέον βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με το Ηλιακό Σχέδιο της EDF, η οποία σχεδιάζει να γίνει κορυφαίος παίκτης του τομέα στη Γαλλία, κατέχοντας ένα ποσοστό στην αγορά 30% έως το 2035.

Η πλωτή εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας, η οποία θα κατασκευαστεί στη δεξαμενή του υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο Lazer, θα καταλάβει μία επιφάνεια 24,5 εκταρίων. Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει 13 μήνες και θα απασχοληθούν περίπου 40 άτομα.

Η έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης αναμένεται για την άνοιξη του 2022.

Σημειώνεται ότι το ηλιακό πάρκο θα παράγει αρκετή ηλιακή ενέργεια ώστε να καλύψει την ετήσια ενεργειακή κατανάλωση 12.500 κατοίκων, συμπληρώνοντας την παραγωγή της υδροηλεκτρικής μονάδας.

Αναφέρεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι γεωτεχνικές μελέτες στο δάπεδο της δεξαμενής. Επιπλέον, τα απαραίτητα συστήματα στερέωσης των πλωτών πάνελ θα κατασκευαστούν την άνοιξη του 2021, ακολουθούμενα από την εγκατάσταση των πλωτήρων και των φωτοβολταϊκών πάνελ.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της EDF Renewables για τη Γαλλία, Nicolas Couderc, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που ξεκινήσαμε την κατασκευή της πρώτης πλωτής ηλιακής εγκατάστασης της EDF Renewables στη δεξαμενή Lazer. Χάρη σε αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία, θα είμαστε σε θέση να παράγουμε υδροηλεκτρική ενέργεια και ηλιακή ενέργεια στην ίδια δεξαμενή. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα προσφέρει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η πλωτή ηλιακή εγκατάσταση Lazer θα συμβάλλει επίσης στην επίτευξη του Ηλιακού Σχεδίου της EDF».