Vestas: Συνεργασία με την Enel X για την ηλεκτροδότηση του στόλου της

Vestas: Συνεργασία με την Enel X για την ηλεκτροδότηση του στόλου της
Τετάρτη, 16/12/2020 - 11:44

Η Vestas υπέγραψε συμφωνία με την Enel X σχετικά με την ηλεκτροδότηση του στόλου της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της συμφωνίας, η Enel X θα παρέχει στη Vestas την απαιτούμενη υποδομή φόρτισης για την ηλεκτροδότηση του εταιρικού της στόλου στις πιο εξέχουσες αγορές που παρέχει τις υπηρεσίες της.

Η Enel X θα παρέχει στη Vestas μια πλατφόρμας φόρτισης που βασίζετα στο cloud και 370 σταθμούς φόρτισης. Οι σταθμοί φόρτισης θα αποτελούνται από JuiceBoxes που θα επιτρέπουν τη φόρτιση ηλεκτρονικών οχημάτων, καθώς και JuicePoles, που θα επιτρέπουν τη φόρτιση δύο οχημάτων ταυτόχρονα μέσω κάρτας RFI ή μιας εφαρμογής.

Το δίκτυο φόρτισης θα υποστηρίζει τις υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών της Vestas, καθώς επίσης και τους στόλους αυτοκινήτων που διαθέτει σε 15 από τις μεγαλύτερες αγορές της Vestas, στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η συγκεκριμένη συνεργασία σηματοδοτεί ένα βασικό βήμα στο ταξίδι της Vestas προς την απόσυρση συμβατικών οχημάτων έως το 2025 καθώς και μέρος της δέσμευσης της Vestas να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα, χωρίς τη χρήση αντισταθμίσεων έως το 2030.

Επιπλέον, η Vestas και η Enel X έχουν δεσμευτεί να αξιοποιήσουν τους πόρους τους ως βιομηχανικοί εταίροι σε μια κοινή προσπάθεια για νέες καινοτομίες που θα ενισχύσουν την ενεργειακή μετάβαση. Και οι δύο βιομηχανίες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν ευκαιρίες συνεργασίας για την ανάπτυξη καινοτομιών σε ολόκληρο τον τομέα e-Mobility, την ολοκλήρωση του δικτύου και τη σύνδεση τομέων.

Ο Francesco Venturini, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel X δήλωσε:

«Αυτή η νέα συμφωνία σηματοδοτεί ένα ακόμη γόνιμο βήμα στη συνεργασία μεταξύ της Vestas και του Ομίλου Enel. Ο βασικός ρόλος της Enel X ως ηγέτης της τεχνολογίας στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας συνεχίζει να ενισχύει την επανάσταση e-Mobility και θα υποστηρίξει τη Vestas στο ταξίδι προς τους φιλόδοξους στόχους της για την αειφορία, καθώς και για την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας ως ένας από τους πραγματικούς παράγοντες για το μέλλον των μηδενικών εκπομπών για το οποίο οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό».