Vestas: Ντεμπούτο για τη νέα ανεμογεννήτρια V162-6.0 MW της EnVentus σε δύο αιολικά πάρκα στη Φινλανδία

Vestas: Ντεμπούτο για τη νέα ανεμογεννήτρια V162-6.0 MW της EnVentus σε δύο αιολικά πάρκα στη Φινλανδία
Τρίτη, 08/12/2020 - 11:34

Η νέα ανεμογεννήτρια της πλατφόρμας EnVentus της Vestas των 6 MW θα «κάνει το ντεμπούτο» της στα αιολικά πάρκα στη Voimamylly και Rasakangas, συνολικής ισχύος 74MW στη Φινλανδία.

Πιο συγκεκριμένα, η Vestas δέχτηκε την παραγγελία από την Ilmatar Energy, σύμφωνα με την οποία 8 ανεμογεννήτριες τύπου V162-6.0MW θα εγκατασταθούν στο έργο Rasakangas επάνω σε πυλώνες 129 μέτρων και 6 ανεμογεννήτριες τύπου V150-4.2MW θα εγκατασταθούν στο Voimamylly.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι παραδόσεις τβν ανεμογεννητριών και στα δύο έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη λειτουργίας τους προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Και τα δύο συμβόλαια καλύπτουν την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των μηχανών ενώ περιλαμβάνουν επίης και συμβάσεις παροχής υπηρεσιών Active Output Management 5000 διάρκειας 30 ετών, καθώς και μια λύση VestasOnline Business SCADA.

Ο πρόεδρος της Vestas Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, Nils de Baar, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που στηριζόμαστε στη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Ilmatar Energy, έναν πραγματικό πρωτοπόρο στη φινλανδική αιολική βιομηχανία. Η Φινλανδία είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή της τελευταίας τεχνολογίας αιολικής ενέργειας και με αυτές τις εξαιρετικά βελτιστοποιημένες διαμορφώσεις ιστοτόπου, θα ενισχύσουμε την επιχειρηματική μας υπόθεση μέσω καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων. Αυτό το ορόσημο σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο ταξίδι μας να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής της αρθρωτής πλατφόρμας μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ilmatar, Juha Sarsama, δήλωσε:

«Με αυτές τις δύο παραγγελίες, η Ilmatar έχει φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της από προγραμματιστής σε ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας. Το σταθερό ιστορικό ανάπτυξης μας υποστηρίζει τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον - και είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι με τη Vestas, τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας στις ανεμογεννήτριες».