Orsted: Σχεδιάζει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Νότια Κορέα

Orsted: Σχεδιάζει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Νότια Κορέα
Τρίτη, 24/11/2020 - 15:36

Η Orsted σχεδιάζει να αναπτύξει υπεράκτια αιολικά έργα στην Νότια Κορέα ισχύος έως 1600 MW στα ανοικτά των ακτών της πόλης Incheon.

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μέλη της Εθνικής Συνέλευσης, ο Οργανισμός Ενέργειας της Νότιας Κορέας, καθώς και η Orsted και άλλοι βιομηχανικοί παίκτες με υπεράκτια αιολικά έργα στην αλυσίδα εφοδιασμού της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα φέτος, η Orsted ανέπτυξε τέσσερεις πλωτούς αισθητήρες για να συλλέξει σχετικά δεδομένα για πιθανούς υπεράκτιους αιολικούς ιστοτόπους 1.6 GW.

Τα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Orsted θα βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 70 χιλιομέτρων από την πόλη Incheon και βρίσκονται σε σχετικά αβαθή νερά για να επιτρέψουν μια οικονομικά αποδοτική ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις για την ολοκλήρωση των έργων και για τη λειτουργία τους είναι για το 2026 και έπειτα.

Ο πρόεδρος της Orsted Asia Pacific, Matthias Bausenwein, δήλωσε:

«Τα έργα της Orsted στο Incheon θα στηρίξουν μια ακμάζουσα υπεράκτια αιολική βιομηχανία της Νότιας Κορέας και θα συμβάλουν στην υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης για υπεράκτια αιολική ισχύ 12 GW έως το 2030. Με βάση την εμπειρία μας και το ιστορικό στην υπεράκτια αιολική ανάπτυξη παγκοσμίως, είμαστε προσηλωμένοι στο να συμμετέχουμε σε μακροχρόνιες συνεργασίες με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας και τους τοπικούς φορείς».