Vestas: Νέα παραγγελία 50 MW για αιολικό πάρκο στη Σκωτία

Vestas: Νέα παραγγελία 50 MW για αιολικό πάρκο στη Σκωτία
Παρασκευή, 13/11/2020 - 13:31

Η Vestas δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 50 MW από την ERG για το χερσαίο αιολικό πάρκο Sandy Knowe στη Σκωτία.

Το έργο θα διαθέτει 14 ανεμογεννήτριες τύπου V112-3.45MW σε λειτουργία βελτιστοποιημένης ισχύος 3,6 MW, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την παραγωγή ισχύος του ιστότοπου, διασφαλίζοντας παράλληλα το χαμηλότερο κόστος ενέργειας για τον καταναλωτή.

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ η έναρξη λειτουργίας προγραμματίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Το έργο θα περιλαμβάνει μια λύση VestasOnline Business SCADA, καθώς και μια 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών ΑΟΜ 5000.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων της Vestas για τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, Juan Furones δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την ERG. Αυτή η παραγγελία δείχνει για άλλη μια φορά ότι η χερσαία αιολική ενέργεια είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές ως προς το κόστος πηγές ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι τα έργα αιολικής ενέργειας μπορεί να είναι το κλειδί για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2050».

Η Vestas δήλωσε ότι η συμφωνία ενισχύει την παρουσία της στην αγορά αιολικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 2000 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος άνω των 4GW.