Equinor: Σχέδιο για εγκατασταση κατασκευής πυλώνων και TP στη Νέα Υόρκη

Equinor: Σχέδιο για εγκατασταση κατασκευής πυλώνων και TP στη Νέα Υόρκη
Παρασκευή, 13/11/2020 - 15:22

Η Equinor αποκάλυψε σχέδια για την πρώτη εγκατάσταση κατασκευής υπεράκτιων αιολικών πυλώνων και κατασκευής TP για βάσεις ανεμογεννητριών.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκατάσταση στο λιμάνι του Albany στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία θα αναπτυχθεί από κοινού με τους κατασκευαστές Marmen και Welcon, αναμένεται να δημιουργήσει έως και 350 άμεσες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Η πρωτοβουλία επέκτασης του λιμανιού του Albany είναι μέρος της προσφοράς που υπέβαλε η Equinor για το διαγωνισμό υπεράκτιας αιολικής ενέργειας υπεράκτιας που διενεργείται από την New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA), η οποία επιδιώκει επενδυτικά σχέδια έως και 2,5 GW για υπεράκτια αιολική ενέργεια και υποδομές πολλαπλών λιμένων (PIIPs).

Ο πρόεδρος της Equinor Wind στις ΗΠΑ, Siri Espedal Kindem, δήλωσε:

«Με αυτήν την τελευταία πρόσκληση, η Νέα Υόρκη ενισχύει τη δέσμευσή της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την επιθυμία της να κάνει την υπεράκτια αιολική βιομηχανία σημαντικό συστατικό της οικονομίας της πολιτείας».

Τέλος, σημειώνεται ότι η Equinor και η BP υπέβαλαν από κοινού προσφορές στη Νέα Υόρκη για τα έργα Empire Wind 2 και Beacon Wind.

Φωτογραφία: Equinor