Βίντεο: Πάρκο καθαρής ενέργειας στο λιμάνι του Tyne στο Ηνωμένο Βασίλειο

Βίντεο: Πάρκο καθαρής ενέργειας στο λιμάνι του Tyne στο Ηνωμένο Βασίλειο
Δευτέρα, 09/11/2020 - 12:09

Το λιμάνι του Tyne στη βορειοανατολική Αγγλία δημιουργεί ένα πράσινο πάρκο ενέργειας ως βάση για τη βιομηχανία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, το Tyne Clean Energy Park επωφελείται από την απεριόριστη, ελεύθερη πρόσβαση σε αγκυροβόλια βάθους 13 μέτρων και επιπλέον, από το γεγονός ότι η Equinor έχει επιλέξει το λιμάνι ως βάση λειτουργίας και συντήρησης για το υπεράκτιο αιολικό σύμπλεγμα Dogger Bank.

Αυτό το γεγονός λειτούργησε καταλυτικά για την παροχή περισσότερων εκτάσεων για ενοικιάσεις χώρων για ανανεώσιμη ενέργεια. Έτσι το πάρκο ενέργειας θα έχει υποδομές που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, με 81 εκτάρια γης τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα στη περίμετρο του πάρκου.

https://vimeo.com/476191266
Tyne Clean Energy Park, Port of Tyne

Ο διευθύνων σύμβουλος του Tyne, Matt Beeton, δήλωσε:

«Το Tyne Clean Energy Park παρέχει μια φανταστική ευκαιρία για εταιρείες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αναζητούν μια επιχειρησιακή βάση μακροπρόθεσμα. Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι στο στόχο μας να γίνουμε ένας βιομηχανικός κόμβος χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να υποστηρίξουμε την καινοτομία, οπότε η δημιουργία ενός πράσινου επιχειρηματικού κόμβου στο λιμάνι αποτελεί φυσική εξέλιξη του οράματός μας».

Πηγή: renews.biz

Φωτογραφία: Port of Tyne